KÜLTÜR VARLIĞI ENVANTER BİLGİ SİSTEMİ

Kültür Varlığı Envanter Bilgi Sistemi

Belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün Odunpazarı ilçesindeki tüm sit alanları ile ilgili çalışmaları takip eden birimi artık kayıtlarını daha verimli bir halde tutabilecekler. Bilgi İşlem Müdürlüğü olarak ürettiğimiz uygulama ile tarihi sit alanı bölgesindeki envanterlerin fotoğrafı ve konumu ile beraber özelliklerinin kayıt altına alınabileceği bir arayüzü devreye almış olduk.

İlgili tarihi envantere ait farklı konu başlıklarındaki bilgiler de bu arayüz sayesinde internet üzerinden ulaşılabilir ve sorgulanabilir bir şekilde kayıt altına alınmış olacak. Böylece harita üzerinde seçilen bir bölgedeki tüm kayıtlı envanterin bilgisine hızlıca ulaşılması amaçlanıyor. Projenin sürdürülebilirliği için farklı birimlerden de bilgilerin akışını sağlayacak analiz çalışmaları devam etmektedir.İlgili müdürlük veri girişine devam etmektedir.