KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU UYGULAMASI

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Faaliyet Raporu Uygulaması

Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz 13 farklı birim ile vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Bunlar arasında kreşler, Sağlık Odunpazarı Belediyesi ile Evinizde - SOBE uygulaması, psikolojik danışmanlık, engelli birimi, kadın sağlığı birimi ve hoşgeldin bebek hizmeti gibi farklı uygulamaları yürüten birimler bulunmaktadır.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, farklı birimlerinden farklı formatlarda gelen raporları düzenleyerek faaliyet raporu haline getiriyordu. Bilgi İşlem Müdürlüğü olarak yaptığımız uygulama ile her birim, kendi yetkisindeki veri alanlarını doldurarak toplam faaliyet raporunun hazırlanmasına katkıda bulunmuş oluyor. Birimlerimiz veri tabanına bağlı bu uygulamaya, ofis uygulamalarında tuttukları kayıtlarda bulunan  geçmiş yıllara dair verileri de girerek kullanmaya başladılar. Veriler, hizmet verilen vatandaşın cinsiyetine göre de kategorileştirilerek girilmekte ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme çalışmalarına altlık sağlamaktadır.

Diğer uygulamalarımızda olduğu gibi bu verilere de grafiksel, farklı formatlarda indirilebilir, mobil ortamdan da erişilebilir ve yetkilendirilebilir halde ulaşılabilmektedir.Projenin devamında bu 13 ayrı birimin iş süreçlerini de içerecek şekilde her biri farklı uygulama olmasına dair analiz çalışmaları yapılacaktır.