İPAP (İMAR PLAN ASKI PANOSU)

İPAP (İmar Plan Askı Panosu)

İmar süreçlerinde plan değişiklikleri belediyemizde Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanmakta ve belediye meclisine sunulmaktadır. Büyükşehir meclisinde de onaylanan plan değişiklikleri internet ortamında belediyemizin resmi web sitesinde Güncel / İmar Plan Askıları sekmesinde yayınlanmaktadır. Bilgi İşlem Müdürlüğü, bu süreçleri kayıt altına alacak ve arşiv özelliği de sağlayacak olan İPAP (İmar Plan Askı Panosu) uygulamasını hazırlayarak Etüt Proje Müdürlüğü’nün kullanımına sundu.

İPAP uygulaması hem geriye doğru yapılan plan değişiklikleri ile ilgili arşiv özelliği sunmakta hem de ilgili plan değişikliğine dair pdf dosyanın yayınlanan sayfadan indirilebilmesini sağlamaktadır.
Etüt Proje müdürlüğü yapılan yetkilendirmeyle personellerinin kayıt ettiği plan askılarının istenilen tarihte askıya çıkıp istenilen tarihte askıdan inişlerini de belirleyebilmektedir.

Yıl boyunca askıya çıkan planlar ve plan değişikliklerinin mahallelere göre dağılımları gibi filtrelemelerle yönetici personel istediği raporları inceleyebilmekte, grafiksel rapor alabilmektedir.