BOŞ ARAZİLERİ TARIMA KAZANDIRMA PROJESİ

Boş Arazileri Tarıma Kazandırma Projesi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un tarımsal ekonomiyi desteklemek amacıyla tarım arazilerinin değerlendirilmesi yönündeki talimatı sonrası, boş olan verimli tarım arazileri yeniden ekonomiye kazandırılıyor. 19 mahallede (Aşağılıca, Lütfiye, Avdan, Kargın, Uluçayır, Kıravdan, Kireç, Yörük Kırka, Yassıhüyük, Çavlum, Türkmentokat, İmişehir, Akpınar, Aşağıçağlan, Yukarıçağlan, Gümele, Doğankaya, Ağapınar ve Kalkanlı) 910 dekarlık alanda tarım faaliyetlerine başlayan belediye, tarım arazilerinden 650 dekarlık alana Tarım ve Kredi Kooperatifi ile yapılan anlaşma neticesinde tohumluk arpa ekti. Geriye kalan 160 dekarlık alana ise yulaf ve nohut ekilecek. Söz konusu tarım alanlarında üretilen nohutlar ise Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı Aşevi ve Halk Market’te ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verilecek.