MAYIS 2019 MECLİS KARAR ÖZETİ

02 MAYIS 2019-MECLİS KARARLARI ÖZETİ

1- Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin 21/03/2019 tarih ve 52 sayılı yazısı uyarınca; Belediyemizin Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Genel Kurul ve diğer toplantılarında temsil edilebilmesi için Asil Üyeliğe; Adnan Evren OLÇAY, Yedek Üyeliğe ise Musa KORKMAZ aday gösterildiler. Belediye Meclisimizce yapılan işaretle oylama neticesinde; Asil Üyeliğe aday gösterilen; Adnan Evren OLÇAY 22 oy, Yedek Üyeliğe aday gösterilen; Musa KORKMAZ 22 oy almıştır. Buna göre; Belediye Başkanı Av. Kazım KURT’un dışında; Türk Dünyası Belediyeler Birliği Asil Üyeliğe; 22 oy alan Adnan Evren OLÇAY, Yedek Üyeliğe ise; 23 oy alan Musa KORKMAZ seçilmişlerdir.( CHP 22 Kabul, AKP 15 Ret, 1 Kişi İzinli)

2- Taşınmazların değer tespiti ve satışı için; Satış Komisyonu Asil Üyeliğine Belediye Meclis Üyesi Serdar AKSOY, Yedek Üyeliğe ise Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim BİLİCİ aday gösterildi. Belediye Meclisimizce yapılan işaretle oylama sonucunda; 22 oy alan, Meclis Üyesi Serdar AKSOY Satış Komisyonu Asil Üyeliğine ve yine 22 oy alan Meclis Üyesi Halil İbrahim BİLİCİ Satış Komisyonu Yedek Üyeliğine, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanunun 90’ıncı ve 91’inci maddeleri gereğince; seçilmişlerdir. (CHP 22 Kabul, AKP 15 Ret, 1 Kişi İzinli)

3- 71 Evler (Karacahüyük) Mahallesi, 19 O 2c pafta, 16761 ada, 15 (eski 3244) parsele ilişkin Başkanlık yazısının incelenmek üzere; İmar Komisyonuna havalesine “Oybirliği” ile karar verildi.

4- 2018 yılında yapılan yol harcamalarına katılım bedellerinin tahakkuk edip etmeyeceği ile ilgili Başkanlık yazısının incelenmek üzere; Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine “Oybirliği” ile karar verildi.

5- Belediyemiz teşkilatında görev yapmakta olan kamu görevlilerine, sosyal denge tazminatı ödenmesi için Belediye Başkanı Av. Kazım KURT’a yetki verilmesi; Belediye Meclisimizce yapılan görüşme ve işaretle oylama sonucunda “Oybirliği” ile karar verildi.

6- Odunpazarı Belediyesinin 2018 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı ile ilgili Başkanlık yazısının incelenmek üzere; Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine “Oybirliği” ile karar verildi.

7- Eskişehir İli Odunpazarı İlçesi Yürükkırka (Yörükkırka) mahallesinde 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/A maddesi gereğince; Kadastro güncelleme kapsamında yapılacak çalışmalarda kadastro ekipleri ile birlikte görev yapmak üzere bilirkişi vasıflarına haiz Abdullah ÖKTEN, Mehmet DÜRĞEL, Mehmet KONUK, Gökhan ÖZCAN, İsmail ÇAM ve Halil YILDIRIM’ın bilirkişi olarak seçilmesinin kabulüne, Belediye Meclisimizce yapılan işaretle oyla sonucunda “Oybirliği” ile karar verildi.

8- Meclis Başkanı Av. Kazım KURT tarafından birleşime son verilerek, gündemdeki komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi için Odunpazarı Belediye Meclisimizin 2019 Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı 10’uncu birleşim 1’inci oturumunun 07 Mayıs 2019 Salı günü saat 17.30’da yapılacak Meclis toplantısında görüşülmesi şeklindeki sözlü önergesinin kabulüne, “Oybirliği” ile karar verildi.

07 MAYIS 2019-MECLİS KARARLARI ÖZETİ

1- 02.05.2019 tarih ve 9/92 sayılı Meclis Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen, 71 Evler (Karacahüyük) Mahallesi, 19 O 2c pafta, 16761 ada, 15 (eski 3244) parsele ilişkin İmar Komisyonu Raporunun kabulüne, “Oybirliği” ile karar verildi.

2- 02.05.2019 tarih ve 9/93 sayılı Meclis Kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, 2018 yılında yapılan yol harcamalarına katılım bedelleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun kabulüne, “Oyçokluğu” ile karar verildi. (23 Kabul, 13 Ret, CHP Kabul, AKP Ret, 2 Kişi İzinli)

3- 02.05.2019 tarih ve 9/95 sayılı Meclis Kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Odunpazarı Belediyesinin 2018 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ve karşı oy yazısı okundu. 2018 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabının görüşülmesine geçildi.

Bütçe Giderleri Kesin Hesap Cetveli bölümü okundu. İsim belirtilmek suretiyle işaretle yapılan oylama neticesinde kabulüne, “Oyçokluğu” ile karar verildi. (23 Kabul, 13 Ret, CHP Kabul, AKP Ret, 2 Kişi İzinli)

Bütçe Gelirleri Kesin Hesap Cetveli bölümü okundu. İsim belirtilmek suretiyle işaretle yapılan oylama neticesinde kabulüne, “Oyçokluğu” ile karar verildi. (23 Kabul, 13 Ret, CHP Kabul, AKP Ret, 2 Kişi İzinli)

Finansmanın Ekonomik Sınıflandırması Kesin Hesap Cetveli okundu. İsim belirtilmek suretiyle işaretle yapılan oylama neticesinde kabulüne, “Oyçokluğu” ile karar verildi. (23 Kabul, 13 Ret, CHP Kabul, AKP Ret, 2 Kişi İzinli)

Genel Mizan bölümü okundu. İsim belirtilmek suretiyle işaretle yapılan oylama neticesinde kabulüne, “Oyçokluğu” ile karar verildi. (23 Kabul, 13 Ret, CHP Kabul, AKP Ret, 2 Kişi İzinli)

Bilançolar bölümü okundu. İsim belirtilmek suretiyle işaretle yapılan oylama neticesinde kabulüne, “Oyçokluğu” ile karar verildi. (23 Kabul, 13 Ret, CHP Kabul, AKP Ret, 2 Kişi İzinli)

Taşınır Kesin Hesabı bölümü okundu. İsim belirtilmek suretiyle işaretle yapılan oylama neticesinde kabulüne, “Oyçokluğu” ile karar verildi. (23 Kabul, 13 Ret, CHP Kabul, AKP Ret, 2 Kişi İzinli)

4- Meclis Başkanı Av. Kazım KURT tarafından birleşime son verilerek; Odunpazarı Belediye Meclisimizin 2019 Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısı 11’inci birleşim 1’inci oturumunun 10 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 17.30’da Odunpazarı Belediye Meclisi toplantı salonunda yapılması şeklindeki sözlü önergesinin kabulüne, “Oybirliği” ile karar verildi.