Odunpazarı’na hayran kaldılar

"Başkan Kazım Kurt’a engelli bireyler için yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden engelli bireyler, daha sonra Odunpazarı Bölgesi’ni gezdi."

Odunpazarı’na hayran kaldılar

Ankara’nın Pursaklar İlçesi Kaymakamlığı’na bağlı Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Odunpazarı Belediyesi’nin de destek verdiği günü birlik Odunpazarı gezisi için Eskişehir’e gelen 20 engelli birey ve onlara refakat eden 8 görevli, önce Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti, ardından da Odunpazarı Bölgesi’ni gezdi.

Odunpazarı Belediye Başkanı AV. Kazım Kurt, Ankara’nın Pursaklar İlçesi’nde yaşayan 20 engelli birey ile bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen ziyarette,  Başkan Kurt engelli bireylere Odunpazarı Bölgesi’ni anlattı. Odunpazarı Belediyesi’nin engelli bireyler için yaptığı çalışmaları da anlatan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmaya çalıştığını söyledi. Odunpazarı Bölgesi’nde yaşayan engelli bireylerin mutlulukla gülümseyebilmesi için projeler geliştirdiklerini belirten Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin engelli bireylerin sosyalleşmesi ve ailelerine destek olmak için Yenikent Mahallesi’nde yer alan Seramik Parka Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi açtığını söyledi. Bu merkezde engelli bireyler için atölyeler düzenlediklerini kaydeden Başkan Kazım Kurt, Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde kısa bir süre sonra engelli bireylere ve ailelerine psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye başlayacaklarını vurguladı.

Tarihi Odunpazarı Meydanı, Hamamyolu Caddesi, Odunpazarı Belediyesi Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi, Şelale Park ve Kent Park’ı gezen engelli bireyler Odunpazarı Bölgesi’ni çok beğendi. Odunpazarı’nın çok güzel bir yer olduğunu dile getiren engelli bireyler, “Odunpazarı’nı çok sevdik. Burada olmak bize mutluluk verdi” dedi.

• Odunpazarı’na hayran kaldılar
16.08.2018 13:55