Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ULU ÖNDER ESKİŞEHİR’E GELİŞİNİN 102. YILINDA ATATÜRK İLE BİR GÜN MÜZESİNDE ANILDI

Ulu Önder Eskişehir’e gelişinin 102. Yılında Atatürk İle Bir Gün Müzesinde anıldı

21 Haziran 2022 Salı

Odunpazarı Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’e gelişinin 102’nci yılı nedeniyle Atatürk İle Bir Gün Müzesinde anma töreni düzenledi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un katıldığı anma törenine, Başkan Kurt’un yanı sıra Emek Gençlik Merkezi öğrencileri ile eğitmenleri katıldı. 

Odunpazarı Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’e gelişinin 102’nci yılı nedeniyle anma töreni düzenledi. Anma Atatürk’ün 27 Ağustos 1920’de Eskişehir’e geldiğinde bir gece kaldığı ve Odunpazarı Belediyesi tarafından Atatürk İle Bir Gün Müzesine dönüştürülen Yeşil Efendi Konağı’nda gerçekleşti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un katıldığı anma törenine, Başkan Kurt’un yanı sıra Emek Gençlik Merkezinden öğrenciler ve eğitmenler katıldı. Emek Gençlik Merkezinin tarih öğretmeni öğrencilere Atatürk’ün Eskişehir’e gelişleri, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi, Eskişehir’in bu mücadeledeki yeri ve Atatürk’ün Yeşil Efendi Konağında geçirdiği 1 Gün ile ilgili bilgi verdi. Bu bilgilendirmenin ardından öğrenciler, Atatürk İle Bir Gün Müzesini gezdi. Teknoloji ve tarihin birleştiği ilk örneklerden biri olan Atatürk ile Bir Gün Müzesinde Kurtuluş Savaşı dönemine tanıklık etmiş askeri objeleri inceleyen öğrenciler, Atatürk’ün 1 gün konakladığı odada artırılmış gerçeklik programını kullanarak Atatürk ile fotoğraf çektirdi. 

Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Kurt, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilerin talep ve isteklerini dinleyen Başkan Kurt, öğrencilerin bu taleplerini ilgili müdürlüklere iletti. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.