Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

OKULLARDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLİYOR

Okullarda iklim değişikliğine dikkat çekiliyor

10 Mart 2023 Cuma

Odunpazarı Belediyesi, iklim değişikliğine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için okullarda eğitim vermeye devam ediyor. İklim değişikliğinin dünyaya olan etkisinin anlatıldığı seminerlerde, çocuklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için neler yapılabileceği tartışılıyor. 

Odunpazarı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, iklim değişikliğine dikkat çekmek için okullarda seminerler gerçekleştiriyor. Ataçağ Koleji, Başarı Lisesi, Özel Rota Lisesi ve Ufuk Yeni Çizgi Lisesinde gerçekleştirilen eğitimlerinden ardından son olarak Nurettin Topçu Anadolu Lisesi, Toki Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesi, Hoca Ahmet Yesevi Lisesi ve Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’nde Küresel Isınma ve İklim Değişikliği konulu eğitim semineri düzenlendi. Yetkililer eğitimlerin Fatih Anadolu Lisesi, Yunus Emre Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Toki Şehit Savaş Kubaş Anadolu Lisesi, Salih Zeki Anadolu Lisesi ve Mustafa Kemal Atatürk Teknik Anadolu Lisesinde devam edeceğini ve eğitimler kapsamında iklim değişikliğine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti.  

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Yurtaydın Özkar ve Odunpazarı Belediyesi’nden biyolog Aslıhan Ekici Varol tarafından verilen eğitim seminerlerinde, iklim değişikliğinin dünyaya olan etkisi anlatıldı. Kuraklık, orman yangınları, şiddetli ve düzensiz yağışlar, gıda krizi, sellere dikkat çeken yetkililer, öğrencilere yaşanabilir bir dünya bırakmak için neler yapılabileceği konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Odunpazarı Belediyesi yetkilileri okullarda eğitimlerin devam edeceğini dile getirdi. 

Eğitimlere katılan öğrenciler, iklim değişikliğinin nedenleri, olası sonuçları ve bu konuda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini öğrendiklerini belirttiler. Öğrenciler kendilerine sunulan faydalı eğitimler için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Odunpazarı Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.