Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ 48’İNCİ İLÇESİ

Odunpazarı Türkiye’nin en gelişmiş 48’inci ilçesi

29 Mayıs 2022 Pazar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 56 değişken kullanılarak hazırlanan, İlçe SEGE-2022 araştırması, ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralamasını ortaya koyuyor. İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralamasında ‘birinci kademe ilçeler’ içinde Eskişehir’den sadece Odunpazarı yer alıyor. Odunpazarı, birinci kademe 67 ilçe içinde 48’inci sırada.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan İlçe SEGE-2022 araştırması ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralamasını ortaya koyuyor. SEGE-2022 çalışması demografi, istihdam ve sosyal güvenlik, eğitim, sağlık, finans, rekabetçilik, yenilikçilik ve yaşam kalitesi boyutlarında toplam 56 değişken kullanılarak hazırlandı. Araştırmaya göre gelişmiş ilçeleri kapsayan birinci gelişmişlik kademesinde genel olarak Marmara, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nden iller yer alıyor. Eskişehir’den sadece Odunpazarı, birinci gelişmişlik kademesinde yer aldı. Odunpazarı, 67 ilçe içinde ilk 50’ye girerek 48’inci sırada bulunuyor.
 
Birinci kademe gelişmiş ilçeler, İlçe SEGE-2022 çalışmasında ilk 67 sırada yer alan ilçelerden oluşuyor. Bu ilçelerin büyük çoğunluğu Türkiye’nin en gelişmiş illerinde yer alırken, Birinci kademe gelişmiş ilçelerin coğrafi bölgeler bazında dağılımı incelendiğinde; Marmara Bölgesi’nden 36, Ege Bölgesi’nden 13, İç Anadolu Bölgesi’nden 9, Akdeniz Bölgesi’nden 5, Karadeniz Bölgesi’nden 2, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden ise birer ilçe bulunuyor. Birinci gelişmişlik kademesinde ilk sırada İstanbul- Şişli yer alırken, 67’nci sırada ise İzmir- Narlıdere bulunuyor.
 
 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.