Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NIN KADINLARINDAN CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINA ÖZEL SPOR GÖSTERİSİ

Odunpazarı’nın kadınlarından Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel spor gösterisi

20 Ekim 2023 Cuma

Odunpazarı Belediyesi Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerden biri de Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “% 100 Kadınlar Spor Gösterisi” oldu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı gösteride kadınlar hep birlikte spor yaptı. 

Odunpazarı Belediyesi Cumhuriyet’in 100’üncü yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu etkinlikler kapsamında Spor İşleri Müdürlüğü “%100Kadınlar Spor Gösterisi” düzenledi. Mehmet Terzi Spor Salonunda gerçekleştirilen %100Kadınlar Spor Gösterisine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Spor İşleri Müdürlüğü tarafından açılan atölyelere katılan 150 kadın sporcu katıldı. Etkinlikte kadınlar, hep birlikte aerobik - yoga ve zumba yaptı.

“TÜRK HALKI CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIKTI”

Etkinlikte konuşan Başkan Kurt, Cumhuriyet’in 100’üncü yılının Eskişehir’in her yerinde halkla birlikte kutlanması gerektiğini söyledi. Cumhuriyet’in 100 yıl önce çok zor şartlar altında kurulduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, bu yüz yıl içerisinde de çok badireler atlatıldığını söyledi. “Buna rağmen Türk Halkı Cumhuriyetine de, demokrasisine de, Atatürk’e de sahip çıktı, sahip çıkmaya devam edecek” diyen Başkan Kurt,  konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Eğer Cumhuriyet olmasa idi, siz bugün burada olmayacaktınız. Türk Kadınları insan haklarından yararlanma konusunda bugünkü kadar avantajlı olmazdı. Aynı iklim ve coğrafyada yaşadığımız diğer ülkelere bakalım; pek çok kadın, daha geçen yıl kadınlar tek başına araba kullansın mı kullanmasın mı diye tartışılan bir ortamda yaşadı. Bugün, Türk Kadınına teklif bile edilemeyecek şartları, ne yazık ki o kadınlar yaşıyor. Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında da Cumhuriyet’e sahip çıkın. Bu gösterileri 29 Ekim günü alanlarda da yapın ki Türk Kadınının gücünü herkes görsün. Bayramınız şimdiden kutlu olsun, nice yüz yıllara.” 

 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.