Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN USTADAN ÇIRAĞA LÜLETAŞI ATÖLYESİ

Odunpazarı’ndan Ustadan Çırağa Lületaşı Atölyesi

21 Ekim 2021 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi, lületaşı işlemeciliğinin genç nesillere öğretilmesi için atölye çalışması başlattı. 12 hafta sürecek olan “Ustadan Çırağa Lületaşı Atölyesi” için kayıtlar başladı. 

Odunpazarı Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş Anadolu’nun kadim meslekleri arasında yer alan lületaşı işlemeciliğini genç nesillere öğretmek için “Ustadan Çırağa Lületaşı Atölyesi” düzenliyor.  8 hafta teorik, 4 hafta pratik dersler olmak üzere toplam 12 hafta sürecek olan Ustadan Çırağa Lületaşı Atölyesi, çalışmalarını hafta sonları gerçekleştirecek. Atölyeye kayıt yaptırmak için son tarih, 4 Kasım 2021 Perşembe. 

6 Kasım’da çalışmalarına başlayacak olan Ustadan Çırağa Lületaşı Atölyesi'nin pratik dersleri Aladdin Park’ta bulunan kapalı alanda gerçekleştirilecek. Teorik dersler ise Odunpazarı Belediyesi Turizm Ofisi’nde olacak. Teorik atölye çalışmalarında sanat tarihi, lületaşı tarihi, tasarım, perspektif ve çamurla heykel yapımı ve oymacılık gibi atölyeler yer alacak.  Ayrıca lületaşı ustaları da gerçekleştirilecek tüm teorik derslere katılabilecek. En az lise mezunu, 18 yaşını doldurmuş; mesleğin gerektirdiği özelliklere sahip herkesin katılabileceği Ustadan Çırağa Lületaşı Atölyesi’ne kayıt yatırmak isteyen vatandaşlar, Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) kayıt yaptırabilirler. 

  Ustadan Çırağa Lületaşı Atölyesi ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, hafta içi (08.00-18.00 saatleri arasında) 0222 233 05 82 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.