Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSAL KALKINMA ATAĞI

Odunpazarı’ndan sürdürülebilir kırsal kalkınma atağı

6 Haziran 2022 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi, sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması için devam eden veya yeni geliştirilecek projeler ile ilgili kapasitenin geliştirilmesi, tarımsal ve kırsal üretimin ve verimin arttırılması için S.S. Kırsalda Kalkınma ve Yol Gösterme Bilim Kültür Araştırma Uygulama Üretim ve İşletme Kooperatifi (Kırkyol Kooperatifi) ile protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile belediye Kırkyol Kooperatifi’nden uzman desteği ile eğitim ve danışmanlık hizmeti alacak. Protokol ile mutabakata varılan alanlarda yapılmış ve yapılacak yatırımların hizmet modellerinin geliştirilmesini amaçlanıyor. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un makamında gerçekleşen protokol törenine, Başkan Kurt ve Kırkyol Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Gülçubuk katıldı. Protokol kapsamında Kırkyol Kooperatifi, belediye sınırları içinde kırsalda kalkınmaya katkı sunacak. Kırsal turizm ve kırsal yaşam konularında belediyeye danışmanlık hizmeti verecek olan Kırkyol Kooperatifi, belediye sınırları içinde özellikle kırsal alanda yaşayanların katma değerli ürünler üretmesi amacıyla; ürün geliştirme, üretim, işleme, markalaşma, pazarlama ve girişimcilik konularında eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunacak. Kırkyol Kooperatifi, belediye sınırları içinde tarımsal üretim gerçekleştirenlerin hukuki ve teknik konulardaki sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak, yol göstericilik yapacak ve belediye sınırları içinde yaşayanlar olmak üzere özellikle kadınların ve gençlerin kalkınma, çevre, doğa, toprak ve su ilişkileri ile iklim değişiklikleri konularında farkındalık düzeylerinin artmasına yardımcı olacak. 

HEMŞEHRİLERİMİZE ÇAĞDAŞ ÇİFTÇİLİĞİ GÖSTERMENİN FORMÜLLERİNİ BULACAĞIZ

Protokol töreninde konuşan Başkan Kurt, imzalanan bu protokolle Kırkyol Kooperatifi’nin Odunpazarı Belediyesinin kırsal alanda gerçekleştireceği hizmetleri organize ederek, belediyeye destek olacağını kaydetti. Kırkyol Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Gülçubuk ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Başkan Kurt, “Biz Eskişehir’in Odunpazarı İlçesi kırsalında hemşehrilerimizle ortak projeler üretme noktasında kararlıyız. Hemşehrilerimize çağdaş çiftçiliği göstermenin formüllerini de birlikte bulacağız” dedi. 

BİRLİKTE GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ

Başkan Kurt’un ardından Kırkyol Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Gülçubuk konuştu. Gülçubuk, konuşmasına Başkan Kurt’a teşekkür ederek başladı. Heyecanlı olduklarını kaydeden Gülçubuk, “Kısa adı Kırkyol Kooperatifi olan Kırsalda Kalkınma ve Yol Gösterme Bilim Kültür Araştırma Uygulama Üretim ve İşletme Kooperatifi, kırsal alanda kalkınma projelerine destek vermek amacıyla kurulmuştur. Farklı disiplinlerde uzmanlardan, iş insanlarından kurulu Kırkyol Kooperatifi, özellikle kırsalda kalkınmanın güçlendirilmesi, insanların kendi kendine yeterli hale gelmesi ve kırsalda yaşamı yeniden cazip hale getirmeyi misyon edinen bir kooperatif. Bu amaçla bizlerde sizlerle işbirliği yapmaktan gururluyuz. Birlikte güzel şeyler yapacağız. Gelecekte bu işbirliğini geliştirerek devam edersek, Türkiye’de de farklı açılımlar yaratacağına inanıyorum. Tüm ortaklarımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.   
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.