Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN ÖĞRETMENLERE SAYGI GECESİ

Odunpazarı’ndan öğretmenlere saygı gecesi

27 Kasım 2021 Cumartesi

Odunpazarı Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Gününü “Kırım’dan Esintiler Konseri” ile kutladı.

Odunpazarı Belediyesi, gelecek nesillerin yetişmesine katkı sunan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü özel bir konserle kutladı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde (YKSM) düzenlenen konsere Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, Eskişehir Kırım Derneği, Kırım Gelişim Vakfı, Eskişehir Kırım Halkbilim Araştırma Derneği, Romanya Dobruca Kırım Türkleri Derneği, Eskişehir Rumeli Balkan Kültür Dayanışma Derneği ve çok sayıda davetli katıldı. 

Gönül Onar’ın şefliğini yaptığı, Kırım’dan Esintiler Konserinde Mesut Girgin seslendirdiği Kırım halk türküleri ile Eskişehirlilere müzik ziyafeti verdi. Birbirinden güzel eserleri başarılı bir şekilde seslendiren Girgin’i dinleyiciler ayakta alkışladı. 

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Konser sonrasında konuşan Başkan Kurt, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle andığını belirten Başkan Kurt, “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydın, modern ve bilimin ışığındaki eğitim anlayışını benimseyen, ülkemizin çağdaş geleceği için çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük bir emek ve gayretle yetiştiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi. 

Kırım Tatar toplumunun hem geçmişte hem de günümüzde çok büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen Başkan Kurt, “Hiç kimse doğduğu, büyüdüğü ve yaşadığı toprakları terk etmek istemez. Fakat atalarımız, dedelerimiz Kırım’ı terk etmek zorunda bırakılmış. Kırım’dan Romanya’ya, oradan da Türkiye’ye gelerek, 81 vilayete dağılmış” dedi. Bu sebepten dolayı bu tür etkinliklerin yapılmasının çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Kurt, “Birbirimizle buluşmalıyız” dedi.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.