Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN DERMAN BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Odunpazarı’ndan derman belediyecilik örneği

1 Nisan 2021 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi, özel gereksinimli bireyler için çalışmalarını sürdürüyor. Odunpazarı Belediyesi, ESKUBER ile birlikte özel gereksinimli bireylere kuaför hizmeti vermeye başladı. 

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Berberler, Kuaförler, Güzellik ve Dövmecilik Salonu İşletmeleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESKUBER)  iş birliği ile özel gereksinimli bireylere kuaför hizmeti vermeye başladı. Yenikent Mahallesi Seramik Park içinde yer alan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalarda her türlü COVİD- 19 önlemleri alındı. 

Her ayın ilk ve üçüncü haftası Salı günleri kadınlara, Çarşamba günleri ise erkeklere kuaförlük hizmeti verilirken, yetkililer bu hizmetten faydalanmak isteyen özel gereksinimli bireylerin ailelerinin randevu alması gerektiğini hatırlattı. Yetkililer, randevu almak isteyen vatandaşların Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün 0 222 250 76 46 ya da Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nin 0 222 227 86 38 numaralı telefonlarını arayarak randevu alabileceklerini söyledi. 

OTİZME DİKKAT ÇEKMEK İÇİN MAVİ TİŞÖRT GİYDİLER

Odunpazarı Belediyesi tarafından engelli bireylere daha iyi hizmet vermek için Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan ‘Engelsiz Birimi’, örnek bir çalışmaya imza attı. TOHUM Otizm Vakfının 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Mavi Işık Yak Kampanyası'nı destekleyen Engelsiz Birimi, mavi tişörtler giyerek otizme dikkat çekti. 

Vatandaşlara çağrıda bulunan Engelsiz Birimi, otizmin günümüzde bilinen tek çaresinin erken tanı ile yoğun, sürekli özel eğitim olduğuna dikkat çekti. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.