Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDA ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI SONUÇLANDI

Odunpazarı’nda Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı

21 Ocak 2021 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile ortaklaşa olarak düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı. Atık Pil Toplama Yarışması’nda Şehit Yunus Baykal Ortaokulu birinci, İsmet İnönü İlkokulu ikinci, Zehra Sarar Anaokulu ise üçüncü oldu.

4.731 KG ATIK PİL TOPLANDI

Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye giren okulları ziyaret eden Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri,  ilk ikiye giren okullara spor seti, üçüncü olan okula ise satranç seti ve satranç eğitim panosu hediye etti. Yarışmada ilk üçe giren ve yarışmaya katılan tüm okulları ziyaret ederek Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un selam ve teşekkürlerini ileten Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, okullara yarışmaya katıldıkları için teşekkür belgesi takdim etti. Odunpazarı Belediyesi, 2020 yılı içerisinde Odunpazarı genelinde 4.731 kg atık pil topladı. Toplanan bu atık piller, geri kazanımı veya bertarafı için Lisanslı Tesise gönderildi.

KAZIM KURT’TAN SU TASARRUFU UYARISI

Konuyla ilgili açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye giren okulları kutladı. Yarışmaya giren okullara teşekkür eden Başkan Kurt, “Koronavirüs pandemisi temiz bir çevrenin, doğanın, suyun hatta havanın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Yağış az olması, küresel ısınma ve yanlış çevre politikaları nedeniyle önümüzdeki günlerde su kıtlığı yaşayabiliriz. Bunun önüne geçmek için su tasarrufu yapmamız gerekiyor. Alacağımız tedbirler ile küresel iklimsel ısınmanın etkisini aza indirebiliriz. Örneğin dişlerimizi fırçalarken, bulaşık yıkarken bile suya sahip çıkarak tasarruf yapabiliriz. Böylelikle de çevremizi koruyabiliriz. Ben tüm okullara yaptıkları bu örnek davranış için teşekkür ediyorum” dedi.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.