Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDA ATEŞLE TOPRAĞIN DANSI BÜYÜLÜYOR

Odunpazarı’nda ateşle toprağın dansı büyülüyor

4 Ağustos 2022 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi tarafından Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen 6’ncı Uluslararası Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, ikinci günü geride bıraktı. Alana kurulan stantlarda bir tarafta çalıştaya katılan sanatçı ve bilim insanları çalışmalarını yürütürken, diğer tarafta da Sorkundan gelen çömlekçiler yer aldı.  Uluslararası Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı her sene olduğu gibi bu sene de gelenek ile sanat ve bilimi buluşturdu. 

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 6’ncı Uluslararası Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, ikinci günü geride bıraktı. Tarihi Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleştirilen çalıştayda çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı. Çalıştay alanında bir tarafta Sorkun’dan gelen çömlekçiler yer alırken, diğer tarafta da çalıştaya katılan seramik sanatçıları ve bilim insanları çalışmalarını yürüttü. Gelenek ile sanatın ve bilimin bir araya geldiği çalıştaya sorkun çömlekçileri Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde sorkun çamurlarından çömlekleri nasıl ürettiklerini ve sorkunda çömleğin gelişim aşamalarını anlatan bir sunum yaptı. Sanatçılardan yaptıkları çalışmalar ve seramik pişirim teknikleri ile ilgili bilgi alan vatandaşlar, sanatçıların gerçekleştirdiği çalışmaları ilgi ile takip etti. Çalıştay alanına gelen çocuklar seramik hamuruna şekil verirken, vatandaşlar da tornada seramikten çömlek yaptı. İran, Hindistan ve Türkiye’nin birçok ilinden toplam 10 sanatçı ve bilim insanını ağırlayan çalıştayda,  sanatçılar ilk olarak Raku Pişirim Tekniği’ni uyguladı.

MAHALLELERE SERAMİK MASALARI KURULACAK

6’ncı Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştay’ında geçmiş yıllardan farklı olarak Odunpazarı Meydanı’nın dışında; Odunpazarı’nın çeşitli mahallelerinde seramik masaları kurulacak. 5 Ağustos Cuma günü Emek Mahallesi Azerbaycan Kardeşlik Parkı’na, 6 Ağustos Cumartesi günü ise 75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Parkı’na seramik masaları kurulacak. 14.00-16.00 saatleri arasında kurulacak olan seramik masalarında vatandaşlar, hem hazırlanmış çamur karoları üzerine çizgisel dekorlar yapabilecek hem de çamur tornasında çamuru şekillendirebilecek. Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 07 Ağustos 2022 Pazar günü saat 18.00’de Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde açılacak sergi ile sona erecek. Çalıştay boyunca sanatçılar tarafından yapılacak eserler, Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde sergilenecek.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.