Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDA AÇIK HAVA FİLM NOSTALJİSİ DEVAM EDİYOR

Odunpazarı’nda açık hava film nostaljisi devam ediyor

14 Ağustos 2025 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi, yaz akşamlarını sanatla renklendirmeye devam ediyor. Bu yıl “Sinemaya Dönüş” temasıyla başlayan Açık Hava Film Günleri, Eskişehir Sinema Derneği iş birliğiyle ücretsiz olarak düzenleniyor. Mahalle mahalle gezen etkinlikte, Türk sinemasının sevilen yapımları Eskişehirlilerle buluşuyor.

Etkinlik kapsamında bu hafta sonu iki ayrı film gösterimi gerçekleştirilecek. 15 Ağustos Cuma (YARIN) akşamı, Şelale Park’ta, başrollerini Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun paylaştığı romantik dram “Delibal” izleyiciyle buluşacak.

16 Ağustos Cumartesi günü ise sinema, Gökmeydan Mahallesi’nde bulunan Spor Kampüsü’ne taşınıyor. Yönetmenliğini Erkan Kolçak Köstendil'in yaptığı, senaryosunu Bülent Şakrak'ın yazdığı, başrolünü Nejat İşler, Rıca Kocaoğlu ve Erkan Kolçak Köstendil paylaştığı
Temizhane adlı komedi türündeki film izleyicisi ile buluşacak. Her iki film gösterimi de saat 20.30’da başlayacak. Etkinlik “Mısır bizden, sandalyeni al gel” sloganıyla duyuruldu. Gösterimlerde izleyicilere ücretsiz patlamış mısır ikram edilecek; katılımcıların yanlarında kendi sandalyelerini getirmeleri bekleniyor.

SİNEMA MAHALLELERE GELİYOR

Odunpazarı Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri halkla buluşturan Açık Hava Film Günleri, mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk ilişkilerini pekiştirmeyi ve Eskişehirlilere keyifli sosyal alanlar sunmayı hedefliyor. Program kapsamında ilerleyen günlerde “Tamirhane”, “Bizim İçin Şampiyon”, “Aykut Enişte 2” ve “Gelin Takımı” gibi farklı türlerdeki yapımlar da Eskişehir’in çeşitli mahallelerinde izleyiciyle buluşacak.


GÖSTERİM TAKVİMİ

15 Ağustos Cuma – Şelale Park: Delibal

16 Ağustos Cumartesi – Gökmeydan Spor Kampüsü: Tamirhane

22 Ağustos Cuma – 71 Evler Mh. Ediz Bahtiyaroğlu Spor Alanı (Aquapark yanı): Bizim İçin Şampiyon

23 Ağustos Cumartesi – Odunpazarı Hicri Sezen Meydanı: Bizim İçin Şampiyon

29 Ağustos Cuma – Yenikent Mh. Seramik Park: Gelin Takımı

5 Eylül Cuma – Büyükdere Mh. (Cemevi yanı): Bizim İçin Şampiyon

6 Eylül Cumartesi – 75. Yıl Mh. (Sultandere): Aykut Enişte 2

YILDIZLAR ALTINDA SİNEMA DENEYİMİ

Odunpazarı Belediyesi’nin bu anlamlı girişimi sayesinde, sinemaseverler yaz boyunca açık havada nostaljik bir sinema keyfi yaşayacak. Hem kültürel hem de sosyal anlamda kente değer katan bu etkinlikler, Eskişehirli komşuları aynı duygularda buluşturmayı hedefliyor.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.