Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI KADINA YÖNELİK ŞİDDETE ‘DUR’ DEDİ

Odunpazarı kadına yönelik şiddete ‘dur’ dedi

25 Kasım 2022 Cuma

Odunpazarı Belediyesi, kadına yönelik şiddete Adalarda düzenlediği etkinlikle ‘dur’ dedi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı etkinlikte, belediye çalışanı kadınlar kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Etkinlikte konuşan Başkan Kurt, “Özellikle de kadına karşı yapılacak şiddetin tümüne karşıyız. Kadına yönelik şiddetin sona ermesi için eğitim, kültür ve sosyal çalışmaların daha da ileriye götürülmesi gerekiyor” dedi. 

Odunpazarı Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için Adalar’da etkinlik düzenledi. Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile belediyede çalışan kadın personeller ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğe katılanlar “Sessiz Kalmayacağız”, “Şiddetin Tekrarlanacağını Biliyorum, Affetmem”, “Alışmayacağız, Susmayacağız”, “Ölmek İstemiyoruz”, “Ailedeki Şiddet Geleceği Karartır” yazılı dövizler taşıdı. Kadına yönelik şiddetin geldiği noktaya dikkat çeken kadınlar, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan alınan bilgilere göre 2022 yılının ilk 10 ayında erkekler tarafından 282 kadının öldürüldüğüne, 208 şüpheli kadın ölümünün gerçekleştiğine dikkat çekti.  

TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA KADINA KARŞI ŞİDDETİ KINIYORUZ

Etkinlikte konuşan Başkan Kurt, 25 Kasım’ın kadına yönelik şiddetin kınandığı bir gün olduğunu belirtti. “Odunpazarı Belediyesi olarak kadın erkek eşitliğine inanan, herkesin de inanması gerektiği savunan bir belediyeyiz” diyen Başkan Kurt, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını kaydetti.  Başkan Kurt, “Özellikle de kadına karşı yapılacak şiddetin tümüne karşıyız. Kadına yönelik şiddetin sona ermesi için eğitim, kültür ve sosyal çalışmaların daha da ileriye götürülmesi gerekiyor. Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan kadınlarımızın tümünün haklarını sonuna kadar savunan bir ekip olarak, Türkiye’de ve Dünyada kadına karşı şiddeti kınıyoruz. Bütün halkımızı da bizimle olmaya davet ediyoruz” dedi. 

Başkan Kurt’un konuşmasının ardından, Başkan Kurt ile beraber etkinliğe katılanlar kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için ellerini boyayarak, “Kadına Yönelik Şiddete Dur De” yazılı panoya el izini bıraktı.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.