Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN HER ZAMAN YANINDA

Odunpazarı ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında

19 Eylül 2021 Pazar

Odunpazarı Belediyesi, SOBE ile ihtiyaç sahibi 65 yaş ve üstü veya ağır engeli bulunan vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un büyük önem verdiği bir proje olan Sağlık Odunpazarı Belediyesi ile Evinizde (SOBE), mahallelerde yaptığı sağlık taramalarının ardından ihtiyaç analizleri yaparak ihtiyacı olan 65 yaş ve üstü ya da ağır engeli bulunan vatandaşlara hizmet sunuyor. Yapılan analizler vasıtasıyla, ihtiyacı olan vatandaşın sağlık durumu, sağlık hizmetlerinden yararlanabilme oranı, yaşam kalitesi ve hayat standartları incelenerek, eksiklikler ve ihtiyaçlar tespit ediliyor. 

SOBE, ihtiyaç sahibi vatandaşlara belli aralıklarla periyodik olarak ev temizliği, kişisel bakım, tansiyon ve şeker ölçümü, doğru ilaç kullanımının takibi gibi sağlık kontrol hizmetleri sunuyor. Moral motivasyon desteğini de sunan SOBE, ihtiyaç sahibi bakıma muhtaç hasta, yaşlı ve engelli kişilere kendi evlerinde saç kesimi, sakal tıraşı, el ve ayak tırnak kesimi hizmeti veriyor.

SOBE’YE NASIL BAŞVURULUR?

15 Ağustos 2014’den beri faaliyetlerini sürdüren SOBE’den yararlanmak isteyen vatandaşların, Odunpazarı Belediyesi Ana Hizmet Binası’ndaki evrak kayıt birimine dilekçe ile başvurması gerekiyor. Yapılan başvurular Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü görevlilerince değerlendiriliyor. Ardından da Evde Bakım Hizmetleri Birimi görevlileri başvuru sahiplerine ev ziyaretleri gerçekleştirerek, yerinde durum tespiti yapıyor. Belirlenen kriterlere uygun olan yaşlı ve engelli vatandaşlara en kısa sürede randevu sistemi ile hizmet verilmeye başlanıyor.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.