Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI BELEDİYESİ İLE AKUT İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Odunpazarı Belediyesi ile AKUT iş birliği protokolü imzaladı

7 Nisan 2022 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir Ekibi, afet, sosyal hizmet ve faaliyetlerde karşılıklı yardımlaşma ve işbirliği protokolü imzaladı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un makamında gerçekleşen imza törenine, Başkan Kurt’un yanı sıra AKUT Eskişehir Ekip Lideri Mete Kızıl ve ekip üyeleri katıldı. 

Başkan Kurt ve Kızıl tarafından imzalanan protokole göre; Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK) ve AKUT, deprem, yangın, sel, su baskını, heyelan, göçük gibi doğal afetler başta olmak üzere dağ ve diğer doğa koşullarında meydana gelebilecek kaybolma ve kaza olaylarında yerleşim yeri dâhilinde oluşan büyük kazalarda ve arama kurtarmayı gerektiren olaylara ilişkin olarak koordineli şekilde 7126 Sayılı Sivil Savunma Kanununa uygun olarak eğitim ve işbirliği programları uygulayacak. 

Protokole göre; Odunpazarı Belediyesi, OBAK ve AKUT, ortaklaşa düzenlenen faaliyet ve operasyonların bütünlüğü, güvenliği ve salahiyeti açısından üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirecek. Söz konusu faaliyet ve operasyonlarda AKUT’un ulaşım, araç ve kumanyası imkânlar dâhilinde Odunpazarı Belediyesi tarafından karşılanacak. Protokol kapsamında yürütülecek iş ve işlemlerin koordinasyonu ise Odunpazarı Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi tarafından yapılacak. AKUT, kurtarma ve eğitim çalışmaları sırasında belediyenin bina ve tesislerinden imkânlar ölçüsünde yararlanacak ve imkânları ve yetkinlikleri ölçüsünde belediye tarafından hukuk düzeni içinde öngörülmüş çağrı usulleri ile davet edildiği tüm operasyon, eğitim ve faaliyetlere katılacak. Ayrıca AKUT, yetkili oldukları konularda teknolojinin ve bilimin getirdiği her türlü bilgi, eğitim, uygulama ve teknikler konusunda OBAK ile yardım ve paylaşım içinde olacak. 

AFETLERE HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR

Protokol töreninde konuşan Başkan Kurt, AKUT’a teşekkür etti. Odunpazarı Belediyesi ve AKUT arasında daha önce yaptıkları işbirliği  protokolünü yenilediklerini kaydeden Başkan 

Kurt, “Umarım ülkemiz doğal afetlerle karşı karşıya kalmaz. Ancak, afetlere de hazır olmamız gerekiyor. AKUT da bu işi iyi yapan kurumlardan biri, Odunpazarı Belediyesi olarak Eskişehir’de AKUT ile işbirliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Odunpazarı Belediyesinin de bir arama kurtarma ekibi var OBAK, umarım işbirliğimiz bu çerçevede devam eder. Allah bizi, afetlerden korusun” dedi.  

AKUT’TAN BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR 

Odunpazarı Belediyesi ve Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür eden AKUT Eskişehir Ekip Lideri Mete Kızıl, “Odunpazarı Belediyesi ile daha öncede imzaladığımız protokolü, yeniledik. Umarım afetsiz günler geçiririz, ama biz bir deprem ve afet ülkesiyiz hatta son dönemlerde sel ve yangınlar daha öne çıkmaya başladı. Bu afetlere kendimizi hazır tutmak için çalışıyoruz. Başkanım da bu konuda bizlere destek veriyor. OBAK ve Odunpazarı Belediyesi ile bundan sonra yapacağımız ortak çalışmalara her zaman hazırız. Başkanıma bize verdiği desteklerden dolayı tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.