Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

OBAK OLASI AFETLERE HAZIR OLMAK İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

OBAK olası afetlere hazır olmak için çalışmalarını sürdürüyor

31 Mayıs 2022 Salı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatı ile afet durumlarına hazırlıklı olmak için kurulan Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), kadrosunu büyüttü. İkinci ekibini kuran OBAK, yeni kurulan ekibe AFAD tarafından kentsel arama, kurtarma ve tahliye eğitimleri verdi. 

OBAK ekibi, bu eğitimlerin ardından oluşacak afetlere hazırlık amacıyla bir dizi tatbikata katıldı. Ekip ilk olarak, İstanbul’da düzenlenen tahliye ve afet müdahale tatbikatında yer aldı. Ardından da Eskişehir Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 15. UMKE Bölge Tatbikatına katılan ekip,  son olarak İzmir’de düzenlenen ve 3 gün süren Akredite Ekipler Saha ve Enkaz tatbikatında yer aldı. 

Eğitimlerini ve tatbikatları başarılı bir şekilde tamamlayan OBAK Ekibi, olası bir afet anına hazır olmak için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. OBAK, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığınca (AFAD) düzenlenen denetimlerden başarı ile geçerek, yerel yönetimler çapında Anadolu’da akreditasyon sertifikası alan ilk ekip olmuştu. 

 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.