Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KURT, ATAÇ VE ÜNLÜCE MUHACİRLERLE BİR ARAYA GELDİ

Kurt, Ataç ve Ünlüce Muhacirlerle bir araya geldi

21 Şubat 2024 Çarşamba

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Bakanı Ahmet Ataç ve CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu tarafından Balkan Evi’nde düzenlenen yemeğe katıldı. Muhacirlerin Eskişehir’in gelişimindeki önemine dikkat çeken Başkan Kurt, Ataç ve Ünlüce, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde Muhacirlerden destek istedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Yemeğe, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce de katıldı. Balkan Evi’nde düzenlenen yemekte Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu Başkanı Kadri Ay ve federasyon üyeleri ile bir araya gelen Başkanlar ve Ünlüce, Muhacirlerin şehrin kalkınmasındaki önemine dikkat çekti. 

ODUNPAZARI BİRLİKTE GÜZEL
Eskişehir'in göçmen kenti olduğunu dile getiren Başkan Kurt, çok güzel bir mozaik ve kültür oluşturulduğunu söyledi. Muhacirlerin de bu mozaiğin en güzel renklerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Kurt, bu dokunun korunması gerektiğini vurguladı. Muhacirlerin, Balkanlardan Eskişehir’e geldikten sonra şehrin kalkınmasında büyük katkıları olduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Eskişehir’in yerlisi Odunpazarı’nın merkezindeki Tarihi Bölgedeki insanlar, geri kalan tarafının tamamı göçmen. Eskişehir'de hiç kimseye sen nereden geldin diye sorulmuyor. Biz hepimiz Eskişehirliyiz. Böyle bir kültür yaratıldı. Yılmaz Hoca'nın 25 yıl, Ahmet Ataç’ın 20 yıl yapmış olduğu belediyecilik, böyle bir kültür yarattı. Eskişehirliyiz. Eskişehirli olmakla da gurur duyuyoruz. Biz etle tırnak gibiyiz. Biz kardeşiz. Biz, Türkiye'de kardeşliğin, dostluğun, barışın olmasını savunanlarız. Her zaman yan yanayız. Bizim ‘Odunpazarı Birlikte Güzel’ diye bir sloganımız var. Odunpazarı, Eskişehir birlikte güzel. 31 Mart'tan sonra da bir arada olmaya, Odunpazarı’nı Eskişehir’i birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Sofrasını bizimle paylaşan muhacir hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.  

“ÇOK GÜZEL İNSANLARSINIZ”
Balkan göçmenlerinin insan ilişkilerinin çok farklı olduğunu belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Çok güzel insanlarsınız. Biz Eskişehir’de sizlerle beraber çok mutluyuz. Sizlerle uzun yıllardan bu yana birlikteyiz ve bu birliktelik büyük bir sevgiye dönüşerek bu günlere kadar geldi. Sizin ülke severliğiniz, dürüstlüğünüz, sevecenliğiniz bu şehre büyük değerler katıyor. Biz sizlerle varız, sizlerle birlikte yürüyoruz. Atatürk’ün yolunda yürüyoruz. Eskişehir’de var olan farklı kültürlerle adeta bir mozaik gibi yaşıyoruz. Eskişehir sosyal, mutlu, huzurlu, güvenli ve yaşayan bir şehir. Eskişehir’in bu şekilde anılmasında sizlerin de payı çok fazla.” 

MUHACİRLERİN ESKİŞEHİR'E ÇOK ÖNEMLİ KATKILARI VAR
Muhacirlerin Eskişehir'e çok önemli katkıları olduğuna vurgu yapan Av. Ayşe Ünlüce "Kültürlerin buluşma noktası olan güzel şehrimize Balkanlardan gelerek renk katan, değer katan ve en önemlisi de şehrimizin gelişmesinde büyük emekleri olan hemşehrilerimize minnettarız. 31 Mart'tan sonra ortak akıl ile kentimizi parlatmaya, örnek çalışmalar üretmeye devam edeceğiz. Burada sizlerden gelecek talep ve öneriler de her zaman bize katkı sunacaktır. Ekmeğini bizlerle bölüşen, gönlünü bizlere açan muhacir hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." dedi. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.