Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KURT, ATAÇ VE ÜNLÜCE ESMMMO’YU ZİYARET ETTİ

Kurt, Ataç ve Ünlüce ESMMMO’yu ziyaret etti

29 Şubat 2024 Perşembe

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ile Eskişehir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret etti. Başkan Kurt, Ataç ve Ünlüce ziyarette, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde muhasebecilerden ve mali müşavirlerden destek istedi. 
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Eskişehir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nı (ESMMMO) ziyaret etti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin de katıldığı ziyarette, Başkanlar ve Ünlüce ESMMMO Başkanı Ersin Karakoç, yönetim kurulu ve üyeleriyle bir araya geldi. Üçlü ayrı ayrı yaptıkları konuşmalarda yerel seçimlerde muhasebecilerden ve mali müşavirlerden destek istedi. 

HEM TASARRUF YAPABİLEN HEM DE YATIRIM YAPAN BİR BELEDİYE

Oda Başkanı Ersin Karakoç, yönetimine ve üyelerine ilgileri ve konukseverlikleri için teşekkür eden Başkan Kurt, 10 yıldır Odunpazarı’nda belediye başkanlığı yaptığını belirtti. 10 yılda Odunpazarı’nda yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’ni tasarrufu öne çıkaran bir anlayışla yönettiklerinin altını çizdi. “Eskişehir'de hem tasarruf yapmış hem de yaptırımları yapabilen bir belediye ortaya çıktı. Demek ki oluyormuş. Ben biraz daha kamucu yaklaşımla, aradan aracı çıkaran yaklaşımla bu işleri gerçekleştirmeye çalışıyorum. Biz belediyeyi AKP’den devraldığımız için aradaki farkı da görüyoruz. Onların 100 liraya mal ettiğini biz 50 liraya yapıyoruz. Onların aracı ile yaptığı işlerin tamamını biz belediyenin kendi bünyesinde yapılır hale getirdik” diyen Başkan Kurt, belediyeyi devraldıklarında belediyenin bütçesinin üçte ikisi kadar borcu olduğunu söyledi. Odunpazarı Belediyesi’nin bütçesinin şuan 2 buçuk milyar lira olduğu dile getiren Başkan Kurt, “Üç yüz milyon civarında bir borcumuz var. Bu borcun büyük bir kısmı yapılandırılmış ve uzun vadeli borç haline dönmüş. Bir kısmı da cari borçlar halinde. Kısa vadeli en fazla bizde üç aylık bir alacak söz konusudur. Onun gerisinden alacağım var diyen kimse kalmadı” diye konuştu. ESMMMO yönetici ve üyelerinden 31 Mart Yerel Seçimlerinde kendilerine destek olmasını isteyen Başkan Kurt, “Bizi destekleyeceğinizi biliyoruz. Ama konu komşunuzu ikna ederek bize yardımcı olun. Eskişehir’de, Odunpazarı’nda yapacak daha çok işimiz var” diye konuştu.  

CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILINDA ESKİŞEHİR’E BİR KADIN BAŞKAN YAKIŞIR

20 yıldır Tepebaşı’nda başkanlık yaptığını anımsatan Başkan Ataç, “1999 yılı ile 2024 arasında Tepebaşı’nda çok şeyler oldu. Bu hem benimle hem Tepebaşı’nda yaşayanlar arasında kurulan dostluk neticesinde bugünlere kadar geldi. Biz üretken olmaya çalıştık, onlar da bize destek verdi.  Eskişehirliler 1999’da özgürce ve gururlar yaşayabileceğimiz bir kent için oy verelim dedi. Yılmaz Hocayla beraber seçilmiştik. Ondan sonra bu kenti oluşturma çabaları çok iyi geçti. 22 yıldır aşağı yukarı iktidarda AKP var. Biz de 25 yıldır iktidardayız Eskişehir’de. Onlar Türkiye’yi ne hale getirdi, biz Eskişehir’i herşeye rağmen nasıl geliştirdik. Partili cumhurbaşkanımızın söylediği bir şey var.  Merkezi yönetimle yerel yönetimler bir olmazsa hizmet yok dedi. Ama Eskişehir 25 yıl bunun aksini yaptı ve bu söylemini çürüttü. Şimdi karşınızda 3 adayız. Kazım Başkan 10 yıldır Odunpazarı’da başkanlık yapıyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılında Eskişehir’de bir kadın başkanın yakışacağını düşündük. Gerçekten de yakışan bir insan. Diliyorum daha güzel bir yönetim anlayışı olacak.  Demokratik,  insanlarla beraber olan bir yönetim tarzını devam ettirecek. Her zaman olduğu gibi yine birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

KENT KİMLİĞİNİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN GÖREVE TALİBİZ

Örgütlü mücadelenin, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ayşe Ünlüce "Meslek gruplarının ihtiyaçlarını karşılamak ve meslek disiplinini korumak amacıyla kurulan kamu kurumu niteliğindeki odalarımızla iletişime büyük önem veriyoruz. Bu dönemde birçok odamıza ve sivil toplum kuruluşuna dokunduk. Şehrimizdeki dokunun, kent kimliğinin zarar görmemesi için göreve talibiz. 25 yılda büyük emeklerle ilmek ilmek işlenerek ortaya çıkan ve Türkiye'de örnek gösterilen bu kenti daha ileriye taşıyacağız. Bunu yaparken de sivil toplumla, odalarla, derneklerle her zaman omuz omuza olacağız" dedi. Eskişehir'i korumak için büyük mücadeleler verdiklerini ifade eden Ünlüce "Alpu Termik Santrali ile bu şehri, verimli topraklarımızı, havamızı, suyumuzu zehirlemek istediler. Karşılarında dimdik durduk ve buna izin vermedik. Bu sadece bir örnek. Bunun gibi şehre zarar verecek her çalışmanın karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu şehri ranta ve talana kurban etmeyeceğiz. Çünkü her zaman dediğimiz gibi Eskişehir kıymetlidir" diyerek ilgi ve desteği için Oda Başkanı Ersin Karakoç ve üyelere teşekkür etti.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.