Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KURT, ATAÇ VE ÜNLÜCE BALKAN GÖÇMENLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Kurt, Ataç ve Ünlüce Balkan Göçmenleri ile bir araya geldi

23 Şubat 2024 Cuma

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Balkan göçmenleri ile bir araya geldi. Başkanlar ve Ünlüce yerel seçimlerde Balkan Göçmenlerinden destek istedi. 

15 dernekten oluşan Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu, Odunpazarı Belediyesi işbirliği ile Balkan Gecesi düzenledi. Geceye Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu Başkanı Kadri Ay, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Balkan Göçmeni katıldı. Gecenin düzenlendiği salonda büyük bir coşku ile karşılanan Başkan Kurt, masa masa gezerek salonda bulunanlara hoş geldiniz dedi. Geceye katılan Balkan Göçmenleri, Başkanlar ve Ünlüce’ye büyük ilgi gösterdi. Balkan Göçmenleri, üçlü ile bol bol fotoğraf çektirdi. 

“SİZİN DESTEKLERİNİZİ HER ZAMAN ARKAMIZDA HİSSEDİYORUZ”

Gecede konuşan Başkan Kurt, salondaki coşkunun kendilerine moral verdiğini söyledi. Kendisinin de Balkanlardan geldiğini belirten Başkan Kurt, “Sizinle birlikteyiz. Siz Türkiye'de bizlerin önünü açtınız. Türkiye'nin önünü açtınız. Türkiye'nin en büyük muhaciri Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biz O’nun yolunda, O’nun kurduğu partiyle, O’nun kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak üzere ant içmiş neferleriz. Sizin desteklerinizi her zaman arkamızda hissediyoruz. Bu seçimde de aynısı olacağını biliyorum. Her mahallede bulunan göçmen arkadaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçimi kazanması için fedakârca çalışacağına inanıyorum. Şimdiye kadar çalıştınız, bundan sonra da öyle olacaktır diye düşünüyorum. Bir Nisan'dan sonra da Odunpazarı Belediyesi'nin de Tepebaşı Belediyesi'nin de ve Büyükşehir Belediyesi'nin de kapıları size sonuna kadar açık. Her türlü etkinliklerinizde biz beraberiz ve size her türlü desteği yapmaya hazırız. Çünkü biz birlikteyiz. Biz, etle tırnak gibiyiz. Bizi ayırma şansları yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmasının teminatı, sizlersiniz, Cumhuriyet Halk Partisi'dir, onun belediyeleridir. Bunu da sonsuza kadar hep birlikte yaşatalım” dedi. 

“SİZLERİN VARLIĞI BİZLERE GÜÇ VERİYOR”

Gecede konuşan bir diğer isim de Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç oldu. “Burada öyle güzel bir manzara var ki seyretmeye doyum olmuyor. Bu çatı altında toplanmak çok güzel. 20 yıldır Tepebaşı Belediyesi’ndeyim. Tepebaşı Belediyesi inanın benim çocuğum gibi oldu, kıyamıyorum. O kadar güzel ki… Orada yaşayan dostlarımızı ve tüm Eskişehirli dostlarımızı çok seviyorum” diyen Başkan Ataç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz seçildikten sonra herkesin belediye başkanı oluyoruz. Tarafsız davranıyoruz. Ama bir şeye taraflı davranıyoruz. O da Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu ve onun devrimleri. O devrimler iyi ki var. O devrimler olmasa bu ülkede daha zor günler yaşayacağız. Ama gün gelecek Mustafa Kemal Atatürk yine galip gelecek. Sizlerin varlığı bizlere güç veriyor, moral veriyor, yolumuzu açıyor. Türkiye Eskişehir olsun. Yolumuz açık olsun.”

“SICAK İLGİNİZ, BİZE MORAL VERDİ, ÖVÜNÇ VERDİ”

Böylesine güzel organizasyonlardaki ilginin kendilerini motive ettiğini ve güç verdiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce "Bu akşam bize kucak açtınız, bize güzel bir aile ortamı sundunuz. Geldiğimizden beri alkışlarınız, bu sıcak ilginiz, bize moral verdi, övünç verdi. O yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Yıllar önce Evliya Çelebi Eskişehir'e yola düşünce söylediği bir söz var 'Halkı, gurbetten gelene dosttur' diyor. Eskişehir'i anlatan en güzel tanımlardan birisi diye düşünüyorum. Gerçekten de şehrimiz birçok bölgeden göçler almış, kültürleri bir araya toplamış, çok renkli bir kent. Gelen her kişi bu güzel toprakları vatanı bilmiş, sahiplenmiş. Bugün de görüyoruz ki Eskişehir denildiği zaman hepimiz için akan sular duruyor. Özellikle 25 yılda büyük emeklerle oluşturduğumuz kent kimliğine herkes sahip çıkıyor. Bu da güzel yarınlar bizi umutlandırıyor. Burada belediye başkanlarımız ile karşınızdayız ve sizlerden bu gurur duyduğumuz kente sahip çıkmak için destek istiyoruz" dedi.  Cumhuriyet'in değerleri sayesinde kendini yetiştirmiş birisi olarak karşılarında olduğunu belirten Ünlüce "Selanik doğumlu Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e yakışan şehirlerden birisidir Eskişehir. Eminim ki bugün hayatta olsa o da birçok yurttaşımız gibi Eskişehir'i şehircilik anlamında örnek kentlerden birisi olarak gösterirdi. Ben Eskişehir'de doğmuş, Cumhuriyet'in bütün olanaklarından yararlanmış, okumuş, bu şehirde kendini geliştirmiş bir kadın olarak karşınızda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmaktan onur duyuyor, gurur duyuyor, bu şehirde ortak akılla, birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.