Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KÖYLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Köylerimize Sahip Çıkıyoruz

4 Ekim 2021 Pazartesi

İçerisinde Tarım Aletleri Müzesi, Kadın Dayanışma Odası ve kütüphane’nin de olduğu Yörükkırka Mahallesi Hafize Çevir Köy Kültür Evi şenlik havasında geçen bir törenle hizmete açıldı. 

Yörükkırka Kültür ve Dayanışma Derneği, Yörükkırka Mahalle Meclisi, Odunpazarı Kent Konseyi ve Odunpazarı Belediyesi’nin ortak çalışması olan Hafize Çevir Köy Kültür Evi’nin açılışı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Eldem A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eldem, Odunpazarı Kent Konseyi Bisiklet ve Motosiklet Çalışma Grupları ve 7’den 70’e vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

KADINLAR EKOLOJİK PAZAR KURDU

Adeta şenlik havasında gerçekleşen açılışta, ESEM Satranç Akademisi öğrencilerinden 50 çocuk sporcunun katıldığı satranç turnuvası ve Kırka Efeleri gösterisi yapıldı. Ayrıca köyde yaşayan kadınlar tarafından gün boyu açık olan ve köy ürünlerinin sergilendiği Ekolojik Pazar kuruldu. Yörükkırka Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhami Yolcular, Yörükkırka Muhtarı Yakup Akın ve Yörükkırka Mahalle Meclisi Başkanı Fahri Özdemir, Hafize Çevir Köy Kültür Evi’nin açılmasında büyük destekleri olan Başkan Kurt, İsmail Kumru ve Odunpazarı Belediyesi bürokratlarına teşekkürlerini ileterek plaket takdim ettiler.

ÜRETEN KÖYLÜLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hafize Çevir Köy Kültür Evi’nin gelecek için çok değerli bir yatırım olduğunu belitti. Başkan Kurt, “Biz, üreten köylülerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.  Belediye olarak tarıma ve kırsala destek olmayı sürdüreceğiz” dedi. 

HAFİZE ÇEVİR KÖY KÜLTÜR EVİ YÖRÜKKIRKALI VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Açılışta konuşan isimlerden biri de Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru oldu. Kumru konuşmasında şunları söyledi: “Bugün burada Yörükkırkalı’ların köylerine, tarıma, topraklarına sahip çıkmasının ilk adımına şahit oluyoruz. Bu girişime katkı verdiğimiz için çok mutluyuz. Kültür evinde bulunan kütüphanemizi, Nisan ayında Odunpazarı Kent Konseyi Gençlik Meclisi temsilcisi Arda Ulutürk’ün proje koordinatörlüğünde ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle 400 lisanslı satranç sporcusunun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Bir Kitap İki Kütüphane Satranç Turnuvası’ projesinde bağışlanan kitaplarla kurduk. Planladığımız hedefe kısa bir sürede ulaşmış olduk. İklim kriziyle mücadele verdiğimiz bu günlerde bizler tarıma ve köylerimize sahip çıkmanın bu mücadelede öneminin büyük olduğunu düşünüyoruz. Bugün burada dayanışma ruhuyla kurulan ekolojik pazarın da kooperatifleşme yolunda başlangıç olmasını temenni ediyorum. Hafize Çevir Köy Kültür Evi Yörükkırkalı tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”  
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.