Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KIRMIZITOPRAK MAHALLE MECLİSİ BAŞKAN KURT’U ZİYARET ETTİ

Kırmızıtoprak Mahalle Meclisi Başkan Kurt’u ziyaret etti

24 Kasım 2023 Cuma

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Kırmızıtoprak Mahalle Meclisi ile bir araya geldi. Mahalle meclisinin taleplerini dinleyerek notlar alan Başkan Kurt,  “Sizin, Kırmızıtoprak'ta bizimle yapacağınız her türlü çalışmayı destekleriz. Her türlü çalışmada öncelikle yanınızda oluruz” dedi. 

Geçtiğimiz haftalarda genel kurulunu gerçekleştiren Odunpazarı Kent Konseyi Kırmızıtoprak Mahalle Meclisi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarete, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Kırmıztoprak Mahalle Meclisi Başkanı ve Kırmıztoprak Mahalle Muhtarı İsmail Sarıkaya, Kırmızıtoprak Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı. 

KUMRU VE SARIKAYA BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR ETTİ

Kırmızıtoprak Mahalle Meclisi ile ilgili Başkan Kurt’a bilgi veren Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Başkan Kurt’un kent konseyini ve mahalle meclislerini çok önemsediğini dile getirdi. Kumru, Başkan Kurt’a kent konseyi ve mahalle meclisi çalışmalarında verdiği destek için teşekkür etti. Kumru’nun ardından söz alan Kırmıztoprak Mahalle Meclisi Başkanı ve Kırmıztoprak Mahalle Muhtarı İsmail Sarıkaya, genel kurul sürecini tamamladıklarını ve Kırmızıtoprak Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Üyelerini seçtiklerini belirtti. Sarıkaya, Başkan Kurt ile tanışmak ve mahallelinin taleplerini iletmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade ederek, kendilerine ve mahallelerine verdiği destek için Başkan Kurt’a teşekkür etti. 

YETER Kİ BİRLİKTE HAREKET EDİN BİZ SİZİ HER KONUDA DESTEKLERİZ

Başkan Kurt, Kırmızıtoprak Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri ile bir süre sohbet etti. Mahallede yaşanan sorunları ve mahallelinin taleplerini dinleyen ve notlar alan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi ile ilgili taleplerin en kısa sürede çözüleceğini söyledi. Odunpazarı Belediyesi sorumluluğunda olmayan taleplerin ise muhataplarına iletilerek, takibini yapacaklarını kaydetti. Kent konseyi ve mahalle meclislerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Mahalle meclisleri, mahalledeki sorunlarla gönüllü olarak ilgilenmek isteyen insanların oluşturduğu bir sivil toplum örgütü. Bu sivil toplum örgütünün gönüllülerden oluşmuş olması onun daha rahat hareket etmesini sağlayan bir mekanizma. Mahalle meclisi, her şeyi kendine görev edinebilir. Mahallenin sorunlarını en rahat dile getirebilecek mekanizma mahalle meclisidir. Muhtar doğal üyesi, imam doğal üyesi, öğretmen varsa doğal üyesi” dedi. Kırmızıtoprak Mahallesi’nin nüfusunun 20 bin civarında olduğunu ifade eden Başkan Kurt, Eskişehir’in en büyük ilçesi olan Sivrihisar’ın nüfusunun 20 bin olduğuna dikkat çekti. Mahalle muhtarı ve mahalle meclisinin belediyenin mahalledeki gözü kulağı olduğunu belirten Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Eskişehir'de şu anda 21 mahallede mahalle meclisini oluşturmuş vaziyetteyiz. Sizin, Kırmızıtoprak'ta bizimle yapacağınız her türlü çalışmayı destekleriz. Her türlü çalışmada öncelikle yanınızda oluruz. Sokak iyileştirmesi, sokak temizliği, sokak örgütlenmesi, cadde. Buralarda da farklı işler yapabiliriz. Esas olan iyi niyetle ve samimi bir biçimde mahalle için çalışmak. Çekinmeden, korkmadan siz bu işe sıkı sarılın. Siz, yeter ki yan yana durun. Yeter ki birlikte hareket edin, biz sizi her konuda destekleriz. Her konuda yardımcı olmaya çalışırız.” 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.