Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KAZIM KURT VE AYŞE ÜNLÜCE DÜŞLERSAN METAL SANAYİ FABRİKASI’NI ZİYARET ETTİ

Kazım Kurt ve Ayşe Ünlüce DÜŞLERSAN Metal Sanayi Fabrikası’nı ziyaret etti

22 Şubat 2024 Perşembe

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Eskişehir’de bulunan fabrikaları ziyaret ederek emekçilerle bir araya geliyor. Başkan Kurt ve Ünlüce son olarak DÜŞLERSAN Metal Sanayi Fabrikası’nı ziyaret etti. DÜŞLERSAN emekçilerinden 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde destek istedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan DÜŞLERSAN Metal Sanayi Fabrikası’nı ziyaret etti. Ziyarete Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce de katıldı. Fabrikayı gezen Başkan Kurt ve Ünlüce, DÜŞLERSAN emekçileriyle bir araya gelerek, kolay gelsin dileklerini iletti. Başkan Kurt ve Ünlüce, ilgileri ve ev sahiplikleri için Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Düş, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Uğraş Koca, Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Düş, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Düş’e teşekkür etti. 

“GENEL SEÇİM HAVASINDA BİR YEREL SEÇİM” 
Ziyaret sırasında DÜŞLERSAN emekçilerine seslenen Başkan Kurt, yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. 31 Mart Yerel Seçimlerinin genel seçim havasında gerçekleştiğini dile getiren Başkan Kurt, “Çünkü karşımızdaki partinin başkanı Cumhurbaşkanı. Dolayısıyla o konuştuğu zaman hem parti adına konuşuyor hem Cumhurbaşkanı olarak konuşuyor. Biz de konuşunca onu eleştirmek zorunda kalıyoruz. Böyle olunca da genel seçim gibi bir yerel seçim yaşayacağız. Ama bu bizim açımızdan isabetli bir durum, çünkü 14 Mayıs'ta ve 28 Mayıs'ta bir seçim yaptık, bugün o seçimin sonucunu yaşıyoruz. 14 Mayıs'ta ya da 28 Mayıs'ta mazotunfiyatı kaç liraydı, şimdi kaç lira? Ekmeğin fiyatı kaç liraydı, şimdi kaç lira? Ya da diğer temel gıda maddelerindeki enflasyona bakarsanız, bunun sorumlusunun merkezi yönetimi olduğunu bilirsiniz” dedi. 

“BİZ YARATIRIZ, ÇALIŞIRIZ VE DOĞRU İŞLER ÜRETİRİZ”
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerine de değinen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “25 yıldır Yılmaz Büyükerşen, 20 yıldır Ahmet Ataç, 10 yıldır da Kazım Kurt olarak Eskişehir’de çok iş yaptık. Bizim yaptığımız işleri engelleme şansları olmadı, olamaz. Çünkü kanun belli, bizim bütçemiz belli. Biz kendi bütçemizi kendimiz yaratıyoruz. Belediyelere merkezi hükümetten gelen para bizim bütçemizin yarısı bile değil. Geri kalan tarafını biz kendimiz yaratıyoruz zaten. Bütün büyükşehir belediyelerine toplamda merkezi hükümet 283 milyar lira para gönderdiklerini açıkladılar. Otuz Büyükşehir Belediyesi'ni düşünün. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tek başına bütçesi 600 milyar lira. Dolayısıyla merkezi hükümetin bizi engelleme şansı az. Biz yaratırız, çalışırız ve doğru işler üretiriz. Sonuçta da böyle bir Eskişehir ortaya çıktı. Kütahya'ya, Afyon'a gittiğiniz zaman Eskişehir'in farkını görürsünüz.” 

“BELEDİYELERİMİZ İLE UYUM İÇİNDE ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”

Eskişehir'de halkçı belediyecilik nasıl yapılırın en güzel örneğini verdiklerini kaydeden Ayşe Ünlüce, “Tüm Türkiye bunu biliyor ve takdir ediyor. Sadece şehir mimarisi, kentsel dönüşüm, kent estetiği alanlarında değil aynı zamanda sosyal kültürel alanda turizm alanında da çok büyük çalışmalar gerçekleştirdik.Şehrimizdeki bu güzel ahengin, bu güzel uyumun devam etmesi için, bugüne kadar yapılan işlerin korunması, yaşatılması, geleceğe ve ileriye daha güzel adımlarla taşınması için sizlerden destek istiyoruz. İnanıyorum ki 31 Mart'tan sonra merkezde 3 belediyemiz ve kırsalda mevcut belediyelerimizin üzerine ekleyeceğimiz belediyelerimiz ile uyum içinde çok güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.
    
Başkan Kurt ve Ünlüce’nin ziyaretinden duydukları mutluluğu dile getiren DÜŞLERSAN emekçileri, Başkan Kurt ve Ünlüce’ye 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde başarılar diledi. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.