Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KAZIM KURT’TAN ÖRNEK BİR ÇALIŞMA DAHA

Kazım Kurt’tan örnek bir çalışma daha

8 Mayıs 2022 Pazar

Odunpazarı’nda belediyeye ait kütüphanelere Türk edebiyatının usta isimlerinin adlarını veren, Ataol Behramoğlu ve Doğan Avcıoğlu adına Odunpazarı Tarihi Bölgede bulunan tarihi konakları kitaplıklara ve edebiyat müzelerine çeviren Odunazarı Belediyesi, Başkan Kazım Kurt’un talimatı ile örnek bir çalışmaya daha imza attı. Ünlü şair Cemal Süreya’nın bir dönem Eskişehir’de yaşadığı evin etrafına biyografisini, şiirini ve fotoğraflarını asan Odunpazarı Belediyesi, ünlü şairin adını Vişnelik Mahallesi’nde yaşadığı bu evde yaşatıyor. 
 
ESKİŞEHİR SİİRİ KARŞILIYOR

Şair Cemal Süreya’nın İstanbul’a gitmeden önce kaldığı ev için, ailesinden ve içinde yasayan kişilerden izin alınarak özel bir çalışma yapıldı. Süreya’nın 1954’te Eskişehir Vergi Dairesinde stajyer olarak göreve başladığı ve Vişnelik Mahallesi Zambak Sokak No: 7’de yaşadığı evin girişine Eskişehir Şiiri asıldı.

Ünlü şairin adını bir dönem hayatını sürdürdüğü sokakta ve evde yaşatmak için gerçekleştirilen çalışma kapsamında, evin duvarına Cemal Süreya’nın fotoğrafıyla birlikte çok sevilen “Hayat kısa kuşlar uçuyor” mısrasının bulunduğu görsel yerleştirildi. Şairin kendi ağzından yazdığı biyografisinin olduğu tabela da evin girişine asıldı. Ünlü şairin Eskişehir’de yaşadığı sırada yazdığı Eskişehir Şiiri ise evin girişine asıldı. 

Evin bulunduğu sokaktan geçenlerin tarihe tanık olmasına vesile olan bu çalışma, şiir severler tarafından da ilgiyle karşılandı.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.