Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KAZIM KURT’TAN MİTİNG GİBİ SEÇİM OFİSİ AÇILIŞI

Kazım Kurt’tan miting gibi seçim ofisi açılışı

20 Ocak 2024 Cumartesi

Kazım Kurt: “Bu iş bitmiş, hayırlı olsun!” 

Odunpazarı Belediye Başkanı ve 31 Mart’ta gerçekleşecek Yerel Seçimlerde CHP’nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı olan Kazım Kurt'un ilk seçim iletişim ofisi Gültepe Mahallesinde açıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen açılış, adeta bir mitinge dönüştü. Renkli görüntülere sahne olan açılış törenine katılan başkanlar “Kazanacağız!” mesajı verdi.

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, ilk seçim iletişim ofisini Gültepe Mahallesi'nde açtı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan ve Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Eskişehir CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, eski il başkanları, partililer ve Gültepe Mahalle sakinleri katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu açılış töreninde, Başkanlar, vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı. Miting havasında gerçekleşen açılış töreninde büyük bir coşku hakimdi. Kazım Kurt, alkışlar ve “Halkçı Başkan” sloganları ile meşalelerle oluşturulan bir koridordan geçerek açılışın olduğu alana geldi. Program Yörükkırka Zeybek Ekibi’nin gösterisi ile başladı. Yörükkırka Zeybek Ekibi’nin oyununa başkanlar ve vekiller de eşlik etti. Yörükkırka Zeybek Ekibi’nin gösterisinden sonra konuşmalara geçildi. 

“HAKLIYIZ VE KAZANACAĞIZ!”

Seçim iletişim ofisinin açılış konuşmasını CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar yaptı. 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Çınar, “Bizler örgütlenmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Ülkemizde katı ve acı devir yakında bitecektir. Bize ne yapmamız gerektiğini söyleyenlere asla boyun eğmeyeceğiz! Birlikte mücadele edeceğiz! Haklıyız ve kazanacağız!” dedi.

“1 NİSAN’DA DA KUTLAMAK İÇİN ALANLARDA OLACAĞIZ”     

“Hesap vermekten korkmuyoruz, çünkü verilmeyecek hesabımız yok!”  diyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, seçim bürosunu açarak seçim çalışmalarını başlattıklarını söyledi. “1 Nisan’da da kutlamak için alanlarda olacağız, şimdiden müjdesi olsun” diyen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Eskişehir Türkiye için yerel yönetimlerde en önemli şehirlerden birisi. Bunu 25 yıl aralıksız seçim kazanarak ve lekesiz bir biçimde uygulayarak yaratan Sayın Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ediyorum. Sosyal demokrat çağdaş bir belediyeciliği Türkiye’ye gösteren Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum. Ve 10 yıldır sizin oylarınızla şeffaf ve demokratik bir biçimde Odunpazarı Belediyesi'ni benimle birlikte yöneten belediye meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu birikimler 31 Mart’ta halkın önüne çıkacak, hesap vereceğiz. Hesap vermekten korkmuyoruz, çünkü verilmeyecek hesabımız yok! Kimseden çekinmeden uygulamalarımızı gerçekleştirdik. Mali disiplini sağlamış ve artı bütçe veren bir belediye olarak çalıştık. Halktan yana, yoksuldan yana, garibandan yana, ezilmişten yana, dezavantajlılardan yana bir belediyecilik uyguladık. 18 halk merkezi, 27 kütüphane, 18 kreş, onlarca halı saha, hizmet ve onlarca bina yaptık. Bunların tamamında da mali disiplini sağlamış bir belediye olarak artı bütçe veren bir belediye olarak çalıştık. Şimdi, 2024'te yeniden başlayacağız. Yeniden halkın sıkıntılarını çözeceğiz. Çünkü şu andaki iktidar, yoksulluğu sona erdireceğim diye geldi, yoksulluğu tavan yaptırdı. Yolsuzluğu sona erdireceğim diye geldi, yolsuzluğa tavan yaptırdı. Yasakları bitireceğim diye geldi, her şey yasak oldu. Hukuk bitti, anayasa bitti, temel değerlerimiz bitti. Ama bunun yanında ne oldu? Hepimiz yoksullaştık. Hepimiz muhtaç hale geldik. Açlık sınırı ve yoksulluk sınırı rakamlarına baktığınız zaman, Türkiye'nin en iyi memurları yoksul. Emekliler açlık sınırının altında gelir elde ediyor. Bu şartlar altında hala AKP'ye oy verilirse, bu işte bir terslik vardır. Burada bir terslik var. Suriyeliler ve göçmenler, dış politikada yaptığımız yanlışlıklar yüzünden buradadır.”

“ESKİŞEHİR'E YEPYENİ BİR KADROYLA FARKLI BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI GETİRECEĞİZ”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerini hatırlatan Başkan Kurt, “Biz Suriye'deki iç savaşa karışmamalıydık. Suriye'yi dizayn etmeye kalkmamalıydık. Şam'da Cuma namazı kılacaktık, ama Suriyelilerin 10 milyonu geldi burada Cuma namazı kılıyor. Burada bir yanlışlık var. Burada bir terslik var. Buna itiraz ediyoruz. Mutlaka insan onuruna yaraşır, insan haklarını koruyarak bir dış politika, bir iç politika izlemeliyiz. Türkiye'nin sınırlarını açıp yolgeçen hanına döndürmek yanlış bir politikadır. Maalesef tek parti, tek adam 2028'e kadar iktidarı aldı. 2024 yerel seçimleri bu nedenle çok önemli. 2024 seçimlerini kazanmalıyız ki oradaki gücü dengeleyelim. Halkın itirazını ortaya koyalım. 2024 seçimleri, o nedenle bizlere iki kat çalışma zorunluluğu getiriyor. Eskişehir'de mevcut belediyelerimize yeni belediyeler ekleyeceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın Tepebaşı’nı da, Büyükşehir’i de, Odunpazarı’nı da, Seyitgazi’yi de, Mahmudiye’yi de, Alpu’yu da, Han’ı da, Sivrihisar’ı da alıyoruz. Eskişehir'e yepyeni bir kadroyla, genç bir ekiple, yeni belediye meclis üyelerimizle farklı bir belediyecilik anlayışı getireceğiz. Ben buna inanıyorum. Şu kalabalığı görünce inanıyorum.”

“KAZIM BAŞKAN ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAMINDA TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR BELEDİYECİLİK İCRA EDİYOR” 

Konuşma yapan bir diğer isim CHP İl Başkanı Talat Yalaz oldu. “İsterlerse Recep Tayyip Erdoğan’ı getirsinler, kazanamayacaklar!” diyen Yalaz, konuşmasını şu sözlerle sürdür: “Bizim belediye başkanlarımız bu şehri sadece Türkiye’de değil dünyada bir marka haline getirdiler. Hepimiz bu şehirde yaşamaktan gurur duyuyoruz! Odunpazarı Belediyesi ve Kazım Başkan şeffaf belediyecilik anlamında Türkiye’ye örnek bir belediyecilik icra ediyor. Söylemleriyle de ülke gündemine ve sorunlarına katkı sağlıyor. Bu yüzden en çok onu eleştiriyorlar. Hepimiz alnımız açık başımız dik onları savunuyoruz. Belediye başkanlarımızın karşısına adam bulamıyorlar. Büyükşehir’e de bulamadılar başka partiden devşirdiler. İsterlerse Recep Tayyip Erdoğan’ı getirsinler, kazanamayacaklar! Biz kazanacağız!” 

“YAPACAĞIMIZ DAHA ÇOK İŞ VAR!”

Seçim İletişim Ofisi açılışında konuşma yapan bir diğer isim de Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç oldu. Ataç, “Kaç seçim geçirdik diye düşündüm ve bulamadım ama hepsinde üzerine katarak bugünlere kadar geldik. Çünkü Eskişehir bize güvendi, inandı, yanımızda oldu. Farklı bir kadro ama bu kadroyla da yine kazanacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Yılmaz Büyükerşen, bize güzel bir miras bıraktı. Onu sürdüreceğiz. Onun için hocamızın Türkiye'deki bütün belediyeler üzerinde elleri olacak. Bizim görevimiz Ayşe bacımızı kazandırmak. Tabii ki Kazım Başkan Odunpazarı’nda, ben Tepebaşı’nda görevlerimize devam edeceğiz. Çünkü yapacağımız daha çok işler var” dedi.

“BİZLER BU ŞEHRE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ”

“Bu coşku ve heyecan bize çok iyi geldi, iyi ki varsınız” diyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Eskişehir’i Eskişehir yapan ve bizi mutlu ve gururlu bir şehirde yaşatan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ediyorum. Bizler bu şehre her zaman sahip çıkacağız, çünkü Eskişehirli bize sahip çıkacak. Eskişehir’de başka bir yönetim olmayacak, hep sosyal demokrat belediyeyle, onurlu duruşumuzla, adaletli ve dürüst yönetimimizle hep sizlerle olacağız. Sizlere güveniyoruz. Değerli Eskişehirliler çıktığımız bu uğurlu yolda bizimle olun, bizi hiç yalnız bırakmayın.” 

“AYŞE ÜNLÜCE’Yİ MİRAS BIRAKIYORUM”

“İki Belediye Başkanı arkadaşımla birlikte Ayşe Ünlüce’yi ve bu şehri sizlere emanet ediyorum” diyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Eskişehir, yaptığımız projeler ve sizlerin yardımlarıyla dünyada şehircilik anlamında bütün ödülleri alan bir şehir oldu. Bu ödüller benim değil sizlerin ödülü bu bakımdan sizlere minnet ve şükran borçluyum. 25 yıl süren şehircilik maceramın sonu geldi. Artık görevi sizlere ve benden sonra gelenlere devretmek durumundaydım. Bu şehrin topraklarında yetişen bir çiftçi ailesinin kızı olarak hukukta büyük başarı gösteren Ayşe Ünlüce’yi sizlere miras olarak bırakıyorum. İki Belediye Başkanı arkadaşımla birlikte Ayşe Ünlüce’yi ve bu şehri sizlere emanet ediyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından seçim iletişim ofisinin açılışı gerçekleştirildi.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.