Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KAZIM KURT SANDIK GÖREVLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Kazım Kurt sandık görevlileri ile bir araya geldi

20 Ocak 2024 Cumartesi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen gecede, sandık görevlileri ile bir araya geldi. Gecede konuşan Başkan Kurt,  AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir’i Ak Parti Belediyeciliği ile tanıştıracağız sözlerine “Ak Belediyecilik demek yolsuzluk demek. Ak Belediyecilik demek yoksulluk demek. Ak Belediyecilik demek gericilik demek. Ben Odunpazarı Belediyesi’ni bir Ak Belediyeden devraldım. Onun için biliyorum” diye cevap verdi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Kurt, “31 Mart akşamı sevgili Ayşe Ünlüce’yi Büyükşehir Belediye Başkanı, sevgili Ahmet Ataç’ı Tepebaşı Belediye Başkanı ve ben Kazım Kurt’u Odunpazarı Belediye Başkanı olarak görüyorum. Alkışlara bakarsanız, bu iş bitmiştir. Hayırlı olsun” dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı İlçe Başkanlığı, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde Odunpazarı’nda bulunan sandıklarda görev alacak olan sandık görevlileri ile bir araya geldi. Geceye Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir Milletvekilleri İbrahim Arslan ve Jale Nur Süllü, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ile çok sayıda sandık görevlisi katıldı. Büyük bir coşkunun hakim olduğu gecede, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt salona adeta alkış tufanı ile girdi. Zülfü Livaneli’nin Merhaba şarkısı ve “Halkçı Başkan” sloganları eşliğinde salona giren Başkan Kurt’u sandık görevlileri ve salonda bulunanlar ayakta alkışladı. Aynı coşku Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin salona girişinde de devam etti.  

BİZ ODUNPAZARI’NDA SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK YAPTIK

Gecede konuşan Başkan Kurt, Eskişehir’de görev yapan sandık görevlilerinin bugüne kadar Eskişehir’de başarı ile görevini yerine getirdiğini söyledi. 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde de aynı ekibin bir tek oyu bile ziyan etmeyeceğini kaydeden Başkan Kurt, “Buna inanıyorum. Bunun için de şimdiden hepinize teşekkür ederim. 31 Mart'a kadar yapmamız gereken çok iş var. Kapı kapı, köy köy, fabrika fabrika çalışacağız. Herkese neden Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin devam etmesi gerektiğini anlatacağız” dedi. AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir’i Ak Parti Belediyeciliği ile tanıştıracağız açıklamalarına da değinen Başkan Kurt, “Eskişehir’de Ak Partili Belediyeciliği daha önce Odunpazarı’ndan biliyoruz. Tepebaşı’ndan da biliyoruz. Bunu bilmeyen tek bir kişi var. O da şu anda AK Parti’nin belediye başkan adayı. Önce Nebi Bey AK Parti neymiş? AK Parti Türkiye'yi nasıl sömürmüş? Nasıl zarara uğratmış? Nasıl yoksulluğu bu hale getirmiş? Nasıl yolsuzluğu bu hale getirmiş? Onları öğrenecek. Bunu da siz anlatacaksınız. Biz anlatacağız.  Ak Belediyecilik demek yolsuzluk demek. Ak Belediyecilik demek yoksulluk demek. Ak Belediyecilik demek gericilik demek. Ben Odunpazarı Belediyesi’ni bir Ak Belediyeden devraldım. Onun için biliyorum. Kim ne derse desin karşısında beni bulur. Evrakları, dosyaları çıkarırız. Şuanda hapishanede yatan FETÖ’cüleri gösteririz. 10 yılda Odunpazarı’nda Kazım Kurt’un, 20 yılda Tepebaşı’nda Ahmet Ataç’ın, 25 yılda Büyükşehir'de Yılmaz Büyükerşen'in bir tek yolsuzluğunu bulamazlar. Bizleri böyle bir şeyle suçlayamazlar, suçlayamadılar. Her gün Sayıştay müfettişi, Mülkiye müfettişinin denetimiyle uğraşan belediyeler olarak alnımız ak, tertemiz. Veremeyeceğimiz bir tek hesap yoktur. Ve biz bu duygularla halkın karşısına çıkıyoruz. Ve diyoruz ki halka, biz Odunpazarı’nda belediyecilik yaptık. Biz Odunpazarı’nda hiçbir kimseyi ayırmadık. Hangi görüşte olursa olsun Odunpazarı’nda en doğru hizmeti almıştır. Beşikten mezara kadar Odunpazarı Belediyesi’nden yararlanmayan bir tek bir kişi yoktur” diye konuştu. 

“BİZ MİLLİYETÇİLİĞİ BÜTÜN BENLİĞİMİZLE YAŞADIK”

Tüm bunları hiç kimseden korkmadan, solcu, halkçı ve devrimci kimliği ile yaptığının altını çizen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Ben solcuyum. Ben devrimciyim. Ben Atatürkçüyüm. Onun için dini bütün Müslüman kardeşim bana oy vermek zorundadır. Çünkü onların da istediği budur. Yolsuzluk olmasın, ahlaksızlık olmasın, kimse çalmasın, öyle değil mi? O zaman bizden başkasına oy vermesi mümkün değil. Milliyetçi kardeşlerimiz, ülkücü kardeşlerimiz bizden başkasına oy veremez. Vermemelidir. Çünkü biz milliyetçiliği ayaklar altına almadık. Biz milliyetçiliği bütün duygularımızda, bütün benliğimizle yaşadık. Amerikan emperyalizmine karşı tavır koyduk. Kavga ettik. Her ortamda itiraz ettik. Bugün bizi terörle suçlamaya kalkanlar, bizi PKK'yla özdeştirmeye kalkanlar patronlarına bakacak. Bu terör örgütünün yaptıklarının kârı kime? Bu terör örgütünün yaptıklarının sonunda kim kazanç elde ediyor? Ona bakacak. O bölgede Amerikan çıkarları, İsrail çıkarları korunmak için bu terör var. Biz teröre hiçbir zaman kırmızı halı, sererek sınıra mahkemeler götürerek, çağrıda ifadeler alarak destek olmadık, yardımcı olmadık. Açılım süreci diye bir saçmalığı desteklemedik. Terör var diye toplantı, miting, eylem yapmayın diyorlar. Bu mantığın sonunda seçime kadar yan yana getirmemek gibi bir düşünce var. Biz terörün yanlışlığını, hükümetin terörü çözemediğini, şehitler olduğu zaman anlatmayacağız da ne zaman anlatacağız? Nasıl vurgulayacağız, insanların beynine nasıl sokacağız? Beyaz Torosları gönderdik mi ne olacağını görürsünüz, diyen bir mantıkla mücadele ediyoruz. Şehit çocuklarımızın cesedi üzerine basa basa iktidara gelen bir mantıkla mücadele ediyoruz. Bunları halkımıza anlatacağız. Nasıl anlatacağız? İşte aslanlar gibi sandık sorumlularımız var. Aslanlar gibi mahalle temsilcilerimizle, parti yöneticilerimizle anlatıyoruz. 

KAZIM KURT YILMAZ BÜYÜKERŞEN’E TEKKÜR ETTİ

Ben Eskişehir'de mevcut belediyelerimizin tümünü alacağımızı ve bunun üstüne İnönü'de, Beylikova'da, Çifteler'de, Sarıcakaya'da, Mihalgazi'de, Sivrihisar'da ve Günyüzü’nde yeni belediyelerini ekleyeceğine inanıyorum. Bu inançla düğmeye başlıyoruz. Güzel bir başlangıçla beraber Tepebaşı’nda da, Büyükşehir’de de yüzde 50’nin üstünde oyla bu seçimi kazanacağımızı şimdiden herkese vurgulamak istiyorum. Devletin bütün olanaklarıyla, müfettişlerin, Sayıştayın, savcılığın bütün imkanlarıyla üstümüze gelseler de vız gelir. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Biz Kuva-yi Milliye'nin partisiyiz. Biz emperyalizme karşı yedi düvele karşı kazmayla, kürek ve çapayla mücadele etmiş ataların torunlarıyız. Hiç kimseden korkmuyoruz ve bizi yıldırmaya hiçbir partinin gücü yetmez. Bu duygularla ben hepinize hayırlı olsun, kutlu olsun diyorum. Önümüzdeki süreçte belediyeciliği bırakan, bizlere belediyeciliği öğreten ve bugün de kanatlarıyla bizi destekleyen sevgili Yılmaz Hocama hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Yirmi beş yıl kesintisiz bir şekilde Eskişehir'e yaptığı hizmetler sonucu Eskişehir, çağdaş bir şehir olmuştur. Eskişehir sosyal demokrasi özümseyen bir şehir olmuştur ve bunun sonucu olarak da en son 14 Mayıs seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir'de birinci parti oldu. Demek ki çalışınca oluyor. Demek ki mücadele edince oluyor. Ben şuna inanıyorum. 31 Mart akşamı sevgili Ayşe Ünlüce’yi Büyükşehir Belediye Başkanı, sevgili Ahmet Ataç’ı Tepebaşı Belediye Başkanı ve ben Kazım Kurt’u Odunpazarı Belediye Başkanı olarak görüyorum.”

“AYŞE ÜNLÜCE’Yİ SİZLERE EMANET EDİYORUM”

Gecede konuşma yapan bir diğer isim de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu Ayşe Ünlüce’ye bırakacağını söyleyen Büyükerşen, “Ben artık hocalık görevini tamamlamış, siyasette belki bir aksakallı, bilirkişi olarak köşede çekiliyorum, ama çekilirken sizi yalnız bırakmayacağım. Sizi Ayşe Ünlüce kardeşimle baş başa bırakıyorum. Onu size emanet ediyorum” dedi. “İster Odunpazarı’nda olun, ister Tepebaşı’nda olun. Nerede olursanız olun kendi oyunuzun dışında en az üçer oyu getirmeye söz veriyor musunuz” diye soran Büyükerşen, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç benim adayımdır. Eğer hocalığım sırasında gerek diğer kamu görevlerim sırasında, gerek belediye başkanlığım sırasında sizlere herhangi bir şekilde hakkım varsa, Ayşe Ünlüce’yi, Kazım Kurt'u, Ahmet Ataç’ı seçiniz ve oy miktarını katlayarak artırmazsanız size hakkımı helal etmemeyi düşünebilirim.” 

AYŞE ÜNLÜCE, KAZIM KURT VE AHMET ATAÇ HEP BERABER ADLİYEYE MAZBATA ALMAYA GİDECEĞİZ 

Gecede CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’de konuşma yaptı. Salondaki coşkudan oldukça etkilenen Ayşe Ünlüce, “Bu coşku, bu güzel heyecanınız bizi 31 Mart akşamı başarıya, zafere götürecek. Sizler, bu seçimin en büyük garantörlerisiniz. Biz 31 Mart'a kadar çok çalışacağız hep beraber sizlerle. Gidilmedik kapı bırakmayacağız. İlçelere gideceğiz, köyleri, bütün mahallelerimizi gezeceğiz. Ama seçimi sandıkta kazanacağız. Sizler bugüne kadar yaşadığınız tüm seçimlerde sandıklara sahip çıktınız. Hiçbir hile yaptırmadınız. Sabahlara kadar beklediniz. İtirazlarda bulundunuz. Demokrasinin bu şekilde yerleşmesi için her şeyi yaptığınız, size tebrik ediyorum. Bizim 5 yıl önceki seçimde, bir sloganımız vardı. Mutlu, huzurlu, gururlu. Türkiye'nin Eskişehir’i var. İşte biz bu şehri korumak için yine sandıklarda olacağız, yine çok çalışacağız. Ve 31 Mart'tan sonraki hafta sizlerle beraber Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç hep beraber adliyeye mazbata almaya gideceğiz” diye konuştu. Kendisini Yılmaz Büyükerşen Okulu'nda yetiştiren, farklı bir belediyecilik anlayışını öğreten Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiğini söyleyen Ünlüce, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu sürecin açıklandığı günden itibaren hep yanımda olan, bana ağabeylik yapan değerli Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt'a çok teşekkür ediyorum. Yine belde evlerinin kurulma aşamasında beraber çalıştığımız, seçildiği günden beri, dostluğunu, ağabeyliğini hissettiğim değerli Tepebaşı Belediye başkanımız Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyorum.” 

Gecede, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP Eskişehir Milletvekilleri İbrahim Arslan ve Jale Nur Süllü konuşma yapan diğer isimler oldu. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.