Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KAZIM KURT: “KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDEREK, BU ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

Kazım Kurt: “Kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte mücadele ederek, bu şiddetin önüne geçeceğiz”

24 Kasım 2022 Perşembe

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle mesaj yayınladı. 

Anıt sayaçta yer alan bilgilere göre en az 346 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü söyleyen Başkan Kurt, kadına yönelik şiddetin her geçen gün boyutunu artırarak vahşileştiğine dikkat çekti.  Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti: “ Bianet tarafından hazırlanan habere göre; 1 Ocak 2022- 23 Kasım 2022 dönemindeki 326 günde, en az 296 kadını öldürdü. 326 günde en az 169 kadının ölümü basına “şüpheli” olarak yansıdı. 

BAHANE HEP AYNI…

Katillerin bahaneleri hep aynı; ‘boşanmayı istemek, evlenmeyi reddetmek, barışmayı reddetmek’… yani kadının ‘kendi hayatına dair karar almak istemesi’. Onlar, iyi bir hayat yaşamak isterken; kocası, eski kocası, sevgilisi, babası, kardeşi ya da hiç tanımadıkları erkekler tarafından katledildi. Şiddetin boyutu, nerden geldiği, vahşileşmesi her geçen gün bir önceki günü aratır durumda. Eğer gerekli önlemler alınsaydı, İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kaldırılmayıp tam olarak uygulansaydı ya da katillerden biri kravat taktığı için iyi hal indirimi almasaydı, bu kadınlar bugün aramızda olabilirdi. Gittikçe derinleşen yoksulluğun, geçim derdinin en can yakıcı olduğu bir dönemden geçiyoruz. AKP iktidarının ekonomi politikalarıyla halka dayattığı yoksulluk, pandemiyle de derinleşti. Bu ekonomik koşullar kadınlara işten atma, mobbing gibi hak ihlalleri olarak geri döndü. Kadına yönelik şiddet, tecavüz ve kadın cinayetlerindeki artış tesadüf değildir. İçinde yaşadığımız sistemin ve hükümetin yanlış kadın politikalarının sonucudur. TBMM’nin çoğunluğu ile yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesini, bir gece yarısı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yürürlükten kaldıran AKP İktidarı; kadına karşı şiddeti bir insan hakları ihlali ve ayrımcılık türü olarak tanımlayan ve devletlere kadınların şiddetten korunması için çok ciddi sorumluluklar yükleyen bu anlaşmanın, kadınlar için yaşamsal öneme sahip olduğunu unutuyor. Türkiye’nin ilk imzacılarından biri olduğu İstanbul Sözleşmesi bir an önce yeniden uygulanmaya  başlanmalıdır. Başka cinayetlerin yaşanmaması için bir an önce bu yanlış politikalardan vazgeçilerek, yürürlükte olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu tam anlamıyla uygulanmalıdır.

Kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte mücadele ederek, bu şiddetin önüne geçeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınları saygıyla anıyorum.”

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.