Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KARASU GENÇLERE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’Nİ ANLATTI

Karasu gençlere Çanakkale Deniz Zaferi’ni anlattı

19 Mart 2023 Pazar

Odunpazarı Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi’nde bir söyleşi düzenledi. Prof. Dr. Cezmi Karasu’nun konuşmacı olduğu söyleşiye, gençler yoğun ilgi gösterdi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı söyleşide Karasu, gençlere 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili bilinmeyenleri anlattı. 

GENÇLERİN SORULARINI YANITLADILAR

Odunpazarı Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi’nde Prof. Dr. Cezmi Karasu’nun konuşmacı olduğu bir söyleşi gerçekleştirildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı söyleşiye, gençler yoğun ilgi gösterdi. Söyleşide Karasu 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi,Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili bilgiler verdi. Gençlere 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlatan Karasu, kurtuluş mücadelesinin hangi zor şartlarda yürütüldüğü hakkında da bilgi verdi. Karasu, gençlerin sorularını da yanıtladı. 

KOCA ÇINARLAR 18 MART KAHRAMANLARINI UNUTMADI

Odunpazarı Belediyesinin Üniversite Evlerinde bulunan Koca Çınar Yaşam Merkezinin müdavimleri, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünde Zaferin kahramanlarını unutmadı. Anma töreni düzenleyen Koca Çınarlar, kendi yazdıkları şiir ve kompozisyonları okudu. Anma töreni, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili kendi yazdıkları şiir ve kompozisyonları okuyan Koca Çınarlar, Zaferin kahramanlarını da unutmadı. Koca Çınarlar, yine kendi yazdıkları piyesle Zaferi ve Zaferin Kahramanlarını anlattı.  Duygu dolu anların yaşandığı anma töreninde, Koca Çınarlar Zaferin kahramanlarından “Seyit Onbaşı”, “Nezahat Onbaşı”, “Mehmet Çavuş”, “Halide Onbaşı” ve “Kınalı Hasan”ın adlarını taşıdıkları dövizlere yazarak, kahramanları bir kez daha yâd etti.

MİNİKLER ÇANAKKALE KAHRAMANLARINI ANDI

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve bu zaferin kahramanları Odunpazarı Belediyesi bünyesinde bulunan tam zamanlı kreşlerde de unutulmadı. Gün boyu miniklere Çanakkale Deniz Zaferi ve Milli Mücadele hakkında bilgiler verildi. Minikler düzenledikleri etkinliklerle, Çanakkale Kahramanlarını andı. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.