Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

HEM EĞLENİYORLAR HEM KAZANIYORLAR

Hem eğleniyorlar hem kazanıyorlar

26 Ekim 2021 Salı

Odunpazarı Belediyesi Gökmeydan Halk Merkezi’nde yer alan Doll Art Atölyesinde, kadınlara bezden bebek yapımının incelikleri anlatılıyor. Atölyede öğrendikleri tekniklerle atık kumaş ve eski giysilerle bez bebek yapan kadınlar, her geçen gün kendilerini daha da geliştiriyor.

Eski giysi, çorap, atık kumaş, sünger ve pamuk gibi malzemeleri kullanarak yapılan Doll Art, Odunpazarı Belediyesi Gökmeydan Halk Merkezi’nde kadınlara öğretiliyor. Uzman eğitmenler eşliğinde Doll Art sanatını öğrenen kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de ürettikleri bebekleri satarak ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. 

Atölye çalışmalarına katılan kadınlar, gerçekleştirilen atölyeler sayesinde Doll Art’ı öğrendiklerini ifade etti. Bez bebek yaparken eğlenerek, stres attıklarının altını çizen kadınlar, aynı zamanda eskileri değerlendirerek, bir anlamda geri dönüşüm yaptıklarını söyledi. Kadınlar, bu sanatı meslek haline getirerek ev ekonomilerine katkı sunmak istediklerini anlatarak, kendilerine bu imkânı sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.