Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

GAZETECİ TAYFUN TALİPOĞLU ESKİŞEHİR’DE ANILDI

Gazeteci Tayfun Talipoğlu Eskişehir’de anıldı

21 Mart 2023 Salı

Odunpazarı Belediyesi, gazeteci, yazar ve program yapımcısı Tayfun Talipoğlu’nu, ölümünün 6’ncı yıldönümünde karanfillerle andı. Eskişehir Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi önünde düzenlenen törene Talipoğlu’nun eşi Işık ve oğlu Candaş Talipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldı.

‘Bam Teli’ isimli programla tanıdığımız 55 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Tayfun Talipoğlu, ölümünün altıncı yılında Eskişehir’de anıldı. Odunpazarı Belediyesi tarafından adının verildiği müze önünde yapılan törene, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gazeteciler Federasyonu ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Tayfun Talipoğlu'nun eşi Işık Talipoğlu, oğlu Candaş Talipoğlu, arkadaşı Eskişehirspor Kulübü Eski Başkanı Mesut Hoşcan ile çok sayıda gazeteci ve vatandaş katıldı.

TÜRKİYE ONUN YOKLUĞUNU HİSSEDİYOR

Tayfun Talipoğlu’nu saygı ve sevgi ile andıklarını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Biz aslında Tayfun Talipoğlu’na saygımızı yaşarken sunalım istemiştik. O nedenle bu müzeyi açtık. Ne yazık ki bu müzeyi 1 yıl görebildi” dedi. Tayfun Talipoğlu’nun zamansız vefatının kendilerini çok üzdüğünü belirten Başkan Kurt, Türkiye’nin Talipoğlu’nun yokluğunu hissettiğini kaydetti. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bunu da şuradan anlıyoruz. Bu müze Odunpazarı’nın en uzak bölgesinde olmasına rağmen, yılda 100 binin üstünde ziyaretçi tarafından geziliyor. Demek ki Tayfun Talipoğlu, Türk basın kültürüne katkı sunmuş daktilolarla yılda 100 bin kişi ile tokalaşıyor. Bu bizim için ayrı bir belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor. Keşke ölmeseydi. Bazen sonun çaresi bulunmuyor. Ben oğluna ve eşine uzun ömürler dilerim. Sizine bağlantıyı koparmadan, burayı yaşatmak istiyoruz.” 

ODUNPAZARI BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Törende konuşan Talipoğlu'nun oğlu Candaş Talipoğlu, babasının Kars doğumlu olmasına rağmen herkesçe Eskişehirli olarak bilindiğini söyledi. Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi’nin babası hayattayken açılmış olmasının kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Talipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un bu müze üzerinde emeğinin çok olduğunu belirtti. Odunpazarı’nın kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade eden Talipoğlu, “Bize bu şansı sunduğu için, bu müzeyi yaşatmamızda bize sunduğu destek için Başkanımız Kazım Kurt’a teşekkür ediyoruz. Bu müzeyi ziyaret eden herkese, buraya geldiğiniz içi siz değerli sevenlerine teşekkür etmek istiyorum. Burada olmak mutluluk verici” diye konuştu.  

“ANADOLU YOLLARININ TOZUNU YUTMUŞ BİR GAZETECİYDİ”

Törende konuşan bir diğer isim de Gazeteciler Federasyonu ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca oldu. Tayfun Talipoğlu’nun yaşatılması yönünde yaptığı çalışmalardan dolayı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür eden Karaca, Talipoğlu’nun Anadolu yollarının tozunu yutmuş bir gazeteci olduğunu ifade etti. Talipoğlu’nun Anadolu şehirlerinin sorunlarını dile getirmek ve bu şehirlerin tanıtımını yapmak için mücadele ettiğini anlatan Karaca, “Anadolu’dan yetişen gazeteciler bu ülkenin sorunlarının çözümü noktasında fedakârca mücadeleler veriyor. Bugün deprem bölgesinde maalesef 28 meslektaşımızı kaybettik. Ne acıdır ki Adıyaman’da 14 meslektaşımızı kaydettik. Şu anda 3 gazete meslektaşlarımızın vefatı nedeniyle yayınına başlayamadı. Gerçekten Anadolu’da meslektaşlarımızın yaptığı hizmet takdir edilmeli. Bu isimlerden biri de Tayfun Talipoğlu, tekrar saygı ile anıyorum. Allah rahmet eylesin” dedi. 

Konuşmaların ardından, törene katılanlar müze önüne karanfil bıraktı.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.