Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

Depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundular

6 Şubat 2023 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi 2023 yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı 4’üncü birleşim 1’inci Oturumu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Meclis toplantısına başlamadan önce Başkan Kurt, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine de baş sağlığı diledi. Başkan Kurt, tüm Türkiye’ye de geçmiş olsun dileklerini iletti. Odunpazarı Belediyesi Meclisi, deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından konuşan Başkan Kurt, “Sabah meydana gelen bu felaket, kış günü dayanmayı gerçekten zorlaştırıyor. Türk Milleti tasada ve kıvançta bir olmanın getirdiği ferasetle bu işleri aşar. Sabahtan itibaren belediyemize gelen yardım önerilerini gerçekten duygulanarak izledik. Eskişehirliler felaket bölgesindeki kardeşlerimize her türlü yardımı yapmaya hazır. Sabah OBAK’ı gönderdik” dedi. 

7’DEN 70’E TÜM ESKİŞEHİRLİLER YARDIM ETMEK İSTİYOR

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyası ile ilgili CHP Grup Başkanvekili Emre Genç, açıklama yaptı. Deprem bölgesine gönderilecek yardımların Odunpazarı Belediyesi’nin 17 halk merkezi, Aşevi, Gökmeydanı Mahallesi’nde bulunan Ek Hizmet Binası, Halk Market ve Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi’nde toplandığını belirten Genç, yarın da felaket bölgesine gönderileceğini söyledi. Okullarda öğrencilerin cep harçlıklarını toplayarak felaket bölgesine yardım gönderdiğini kaydeden Genç, 7’den 70’e yardım etmek isteyen Eskişehirlilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. 10 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 9 gündem maddesi komisyonlardan geldiği gibi oylanarak kabul edildi. Bir gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısında Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliğine CHP’li Meclis Üyeleri arasından Figen Kahya, Cahide Tetik, Sibel Yeşildal, Halide Deniz asil; Sibel Erenoğlu ve Ali Haydar Çelik ise yedek üye olarak seçildi.   

Odunpazarı Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının 01 Mart 2023 Çarşamba günü saat 17.00’de yapılmasına karar verildi.  

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.