Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT: “YARALARIMIZI HEP BERABER SARACAĞIZ”

Başkan Kurt: “Yaralarımızı hep beraber saracağız”

6 Şubat 2023 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan; Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da yıkıma sebep olan 7.7 büyüklüğündeki depremin hemen ardından çalışmalarına başladı. Hazırlıklarını tamamlayan OBAK, AFAD’ın koordinasyonunda Adana'ya doğru yola çıktı. 

Odunpazarı Belediyesi önünden yola çıkan OBAK’ı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt uğurladı. “Allah kolaylık versin, dikkatli olun. Yolunuz açık olsun” diyen Başkan Kurt, OBAK’ı yolcu ettikten hemen sonra Başkan Yardımcıları ile toplantıya girdi.  Toplantının hemen ardından da Odunpazarı Belediyesi, Deprem Bölgesi’ne gönderilmek üzere yardım kampanyası başlattı. 

Yardım kampanyası kapsamında, Odunpazarı Belediyesi Halk Market ve mahallelerde bulunan Halk Merkezlerinde soba, uyku tulumu, battaniye, ısıtıcı, kullanılmamış içlik, eldiven, atkı, bere, çorap, polar, bot, mont, bebek bezi, mama, biberon, hijyenik ped, ıslak mendil, sıvı sabun, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, el feneri toplanacak. Yardım kapmayası ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0222 240 70 70, 0222 240 08 85, 0222 240 08 47 ve 0533 401 01 77 numaralı teflonları arayarak bilgi alabilirler. 

DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Kurt, “Bu felaketi en az hasarla ve kayıpla atlatmak için dua ediyoruz. Odunpazarı Belediyesi olarak milletimizin yanındayız. Bu büyük felaketin yaralarını birlikte saracağız. Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Odunpazarı Belediyesi Halk Market ve Halk Merkezlerimizde yardım kampanyası başlattık. Bölgedeki öncelikli ihtiyaçlar doğrultusunda yardım tırımız da hazırlanıyor. En kısa sürede onlar da yola çıkacak. Dayanışma içinde olacağız, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.