Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT VE ÜNLÜCE KADINLARLA BULUŞTU

Başkan Kurt ve Ünlüce kadınlarla buluştu

3 Mart 2024 Pazar

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Yıldıztepe Kooperatifi’nin düzenlediği “Kadınlar Yerel Yönetimler ile Buluşuyor” etkinliğine katıldı. CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz’ın da yer aldığı etkinlikte Başkan Kurt ve Ünlüce; Büyükdere, Yıldıztepe, Gültepe, Göztepe ve Yenikent mahallelerinden kadınlara buluştu. Kadınlar tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Başkan Kurt, tek tek masaları gezerek kadınlarla tokalaştı, hallerini hatırlarını sordu. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Kurt, kadınlarla bol bol fotoğraf çektirdi. 

KADINLARA ‘BALIK VERMEK’ YERİNE BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ!

İlgileri, sevgileri ve destekleri için kadınlara teşekkür eden Başkan Kurt, Odunpazarı’nda kendisi, Tepebaşı’nda Ahmet Ataç ve Büyükşehirde de Ayşe Ünlüce için kadınlardan destek istedi. 10 yıldır Odunpazarı Belediye Başkanı olduğunu belirten Başkan Kurt, 10 yıldır Odunpazarı’nda ‘Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı’ için çalıştıklarını söyledi. Odunpazarı’nda gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Başkan Kurt, gerçekleştirdikleri tüm çalışmalarda kadınlara pozitif ayrımcılık tanıdıklarını kaydetti. Odunpazar’nda 17 mahallede 18 halk merkezi, 8’i tam zamanlı 16 kreş yaptıklarını anlatan Başkan Kurt, bu halk merkezlerinde, OMEK’te kadınlar için meslek edinebilecekleri, kişisel gelişimlerine katkıda bulunacakları atölyeler açtıklarını söyledi. Kadınlara sadece ‘balık vermek’ yerine balık tutmayı öğrettiklerini ifade eden Başkan Kurt, “Kısa adı OKEP olan Odunpazarı Kadın El Sanatları Pazarı ve ayrıca Tekstil Atölyesi ile kadınlar için istihdam yaratıyoruz. Biz Odunpazarı’nın kadınlarının kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadınlar olması için onlara destek oluyoruz. Kadınlar gözleri arkada kalmadan çocuklarını kreşlerimize bırakabilsin, işe gitsin, kadınlarla bir araya gelerek sosyalleşsin ya da onlar için düzenlediğimiz atölyelere katılabilsin diye 16 kreş açtık. 2 kreş çalışmamız daha var, bitince kreş sayımız 18’e çıkacak” dedi. Odunpazarı’nı kadınlar ile birlikte yönettiklerini belirten Başkan Kurt, “Seçimlerde kadınların bize olan desteği çok büyük. Her zaman kadınlar olmasa biz olmazdık diyoruz. Bugüne kadar bize olan desteğiniz için teşekkür ediyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde de bu desteğin devam etmesini diliyorum”diye konuştu.
 
ESKİŞEHİR KADINLARLA GÜÇLENECEK

Görkemli ve coşku dolu buluşmada konuşan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, “Ben Cumhuriyet kenti Eskişehir’de, Cumhuriyet'in şartları ile yetişmiş bir insanım.  Kadın aday olarak karşınızda olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi. 

Eskişehirli kadınların güçlenmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak birçok projeye imza attıklarını söyleyen Ayşe Ünlüce, “Kadın kadının kurdu derler ama hayır, asıl olan kadın kadının yurdudur. Bu atmosfer bunu gösteriyor.  Kadınlarımız güçlensin diye belediyelerimiz birçok çalışmaya imza atıyor. Ben inanıyorum ki 1 Nisan'dan sonra da Eskişehir kadınlarla güçlenecek. Türkiye güçlenecek” diye konuştu.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.