Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT VE ATAÇ EMEKLİ ASTSUBAYLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Kurt ve Ataç Emekli Astsubaylar ile bir araya geldi

27 Şubat 2024 Salı

Odunpazarı Belediye Başkanı ve CHP’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Bakanı ve CHP’nin Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Ahmet Ataç ile birlikte Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret etti. Yerel seçimler için emekli astsubaylardan destek istedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, seçim çalışmaları kapsamında dernek ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Kurt son olarak Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret etti. Tepebaşı Belediye Bakanı ve CHP’nin Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Ahmet Ataç’ın da katıldığı ziyarette, başkanlar emekli astsubaylardan 31 Mart Yerel Seçimleri için destek istedi. 

“HER TÜRLÜ ENGELLEME ÇABASINA RAĞMEN İYİ İŞLER YAPTIK”

Ev sahipliği için TEMAD Eskişehir İl Başkanı Yaşar İral’e teşekkür eden Başkan Kurt, 31 Mart yerel seçilerine farklı bir yapı ile çıktıklarını söyledi. Odunpazarı’nda kendisi,  Tepebaşı’nda Ahmet Ataç, Büyükşehir’de Ayşe Ünlüce için 31 Mart Yerel Seçimlerinde destek isteyen Başkan Kurt, Ayşe Ünlüce’nin uzun yıllar Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik ve Hukuk Müşavirliği yaptığına dikkat çekti. “Belediyeciliği bilen tecrübeli bir arkadaşımız. Ben 10 yıldır Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bu 10 yılda iktidarın her türlü engelleme çabasına rağmen iyi işler yaptık” dedi. Odunpazarı’nda 10 yılda yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Kurt, 2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanlığı görevini devraldığında Odunpazarı Belediyesi’nin bütçesinin yaklaşık 150 milyon borcunun ise yaklaşık 120 milyon olduğunu söyledi. “Bütçesinin 3’te 2’si kadar borcu olan bir belediye devraldık. O borca rağmen elle tutulur doğru düzgün bir iş de yoktu. Odunpazarı Tarihi Bölge’de yaptıkları restorasyonları da vilayetten ve Türk Dünyası Vakfından aldıkları destekle yapmışlardı” diyen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Odunpazarı’nda göreve gelir gelmez tasarruf çalışmalarına başladık. Kiralık araç dönemine son verdik. Kendi araç filomuzu kurduk. Örneğin cenazelerde insanlar mezarlığa gidebilsin diye servis otobüsleri veriyorduk. Her sefer için 400 lira ödüyorduk. Bu bize çok geldi. İhalesini iptal ettik, yeniden ihaleye çıktık. Km’si 4 liradan taşıdık insanları. Sonra kendi otobüslerimizi aldık ve sadece mazot parasına bu işleri yapar hale geldik. Şunu gördük, bütün işler müteahhitler aracılığı ile yapılmış. Biz de müteahhitleri aradan çıkardık. Her işi kendimiz yapmaya başladık. Şuanda, Odunpazarı Belediyesi’nin kiralık bir aracı yok. Bütün araçlarımızı satın aldık. Bu şekilde son 5 yılda 253 milyon lira tasarruf yaptık. Tasarruf ettiğimiz para ile de 18 halk merkezi, 16 kreş, kütüphaneler, müzeler, halı saha ve spor kompleksleri yaptık. Bunları yapınca da Odunpazarı Belediyesi kendi kendini döndürür hale geldi. 
Şuanda kredi kullanmadan, yeni borçlanma yapmadan yatırımlar yaparak belediyeyi işler hale getirdik.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "20 yıldır Tepebaşı Belediyesi’ni yönetiyorum. Bu dönem de 5. kez görev verildi. İnşallah sizlerin desteğiyle birlikte tekrar seçileceğiz. Tabi desteğinizi sadece benden değil, Odunpazarı’nda Kazım Başkandan, inşallah yeni kadın adayımız Ayşe Ünlüce’den de eksik etmeyeceksiniz. Şu an Eskişehir’de istikrar var, samimiyet var, dürüstlük var, iş yapma becerisi var. Bunu bozmayalım. Aramıza bilmediğimiz insanları katmayalım. Şimdi birçok vaatte bulunuyorlar. Bizim yaptıklarımız da bizlerin referansı. Biz ancak kendimizle yarışırız. Çünkü bizim nitelikli, vatandaşı düşünen rantçı değil vatandaş odaklı hizmet anlayışımız var. 25 yılda bir yolsuzluk, bir yalan duymadınız. Bu nedenle gönül rahatlığıyla sizin oylarınıza talibiz" ifadelerini kullandı.

Başkanların ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen TEMAD Eskişehir İl Başkanı Yaşar İral, Başkan Kurt ve Ataç’a yerel seçimlerde başarılar diledi. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.