Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT’TAN GENÇLERE MEKTUP

Başkan Kurt’tan gençlere mektup

18 Mayıs 2023 Perşembe

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ulusal kurtuluş mücadelesine giden yolda ilk adımın 104 yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihinde atıldığını vurgulayan Başkan Kurt; bağımsızlık yolunda umutların yeşermeye başladığı 19 Mayıs'ı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkenin gençlerine armağan ettiğine dikkat çekti. Gençlere seslenen Başkan Kurt, mesajında şu sözlere yer verdi: 
“Sevgili gençler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin geleceğini sadece sizlere emanet etti. Sizler, geleceğimiz, umudumuzsunuz… Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin bağımsızlık ve demokrasi bayrağını yükseklere taşıyacak olan sizlersiniz. Bu yolda emin adımlarla yürümek, Türkiye’yi geçtiği bu karanlık dönemden çıkaracak olan meşaleyi yakmak ve onu taşımak sizin asli göreviniz. 

Gençler; ülkemiz çok büyük bir sınavdan geçmekte. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi artık sıradan bir seçim olmaktan çıkmış; karanlık ile aydınlığın; teokrasi ile demokrasinin; kavga ile barışın referandumu olmuştur. Bu seçimde sandığa giderek, ülkemiz ve sizlerin geleceği için doğru oyu kullanmak bugün, sizin en büyük göreviniz.  Unutmayın ki; Mustafa Kemal Atatürk, gençleri devrimlerin ve rejimin bekçisi olarak görmüştür. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde de kaleme aldığı gibi ‘Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.’ Gençler; gelecek sizin tarafınızdan şekillenecek, bu sizin en büyük sorumluluğunuz olmalı. Bu nedenle de sandığa gitmeyen herkesi, ülkemiz ve Türkiye gençliğinin aydınlık geleceği için oy kullanmaya ikna etmeniz gerekmektedir.  Ulusumuz, ekonomik kriz, yoksulluk ve yönetilememe sorunları içinde ezik ve bitkin düşmüş durumda. Ülkemizi aydınlık günlere taşıyacak olanlar ise sizlersiniz. 19 Mayıs 1919 ruhunu yaşatmaya ve kendinize pusula olarak görmeye devam etmek zorundasınız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Ey yükselen yeni nesil,  gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.’ Atam; 104 yıl önce yaktığınız bu meşale, Türkiye gençliği elinde ilelebet yanmaya devam edecek. Biz büyükler de onlara bu yolda her zaman yol gösterecek ve onların en büyük destekçisi olacağız. 

Sevgili gençler, unutmayın ki, 19 Mayıs bağımsızlığımızın nişanesi; emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı, onurlu bir direniştir. Zifiri karanlık gecede yanan umudun ışığıdır. 104 yıl önce parlayan bu ateş, bugün ülkemizin geleceğini aydınlatmakta ve bizlere umut olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın her zaman onuruyla yaşama kararlılığının tarihsel simgelerinden olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.”

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.