Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT: “SAVAŞIN BİRAN ÖNCE SONLANMASINI DİLİYORUM”

Başkan Kurt: “Savaşın biran önce sonlanmasını diliyorum”

20 Nisan 2022 Çarşamba

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kırım Tatar Teşkilatları tarafından Ukrayna’dan gelen sığınmacılar için düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ın da katıldığı iftar yemeğine Odunpazarı Belediyesi ile kardeş belediye olan Fastiv Belediye Başkanı Mykhailo Netiazhuk da video mesaj gönderdi. İftar yemeğinde konuşan Başkan Kurt, Ukrayna halkının acılarını paylaştığını söyleyerek, “Bu savaşın biran önce sonlanmasını ve halklarımızın bayrama kavuşmasını diliyorum. Ukrayna’nın bir millet olduğu ve direndiği görüldü. Ukrayna belki de kurtuluş savaşını veriyor” dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kırım Tatar Teşkilatları tarafından Ukrayna’dan gelen sığınmacılar için düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü’nün de yer aldığı iftar yemeğine, Odunpazarı Belediyesinin kardeş şehirlerinden Fastiv Belediye Başkanı Mykhailo Netiazhuk da video mesaj gönderdi. Yemekte yapılan konuşmalarda Rusya’ya bir kez daha barış çağrısı yapıldı. 

“BİZ DAYANIŞMAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

İftar yemeğinde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ukrayna halkının acılarını paylaştığını söyledi. Ukrayna halkına taziyelerini sunan Başkan Kurt, Rus işgalini bir kez daha kınadı. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Ukrayna’da gelişen olaylar, bizim için farklı. Çünkü, öncelikle Ukraynalı dostlarımız orada sıkıntı içinde. Soydaşlarımız, Kırım Tatarları orada sıkıntı, işkence içinde. Bu savaşın biran önce sonlanmasını ve halklarımızın bayrama kavuşmasını diliyorum. Ukrayna’nın bir millet olduğu ve direndiği görüldü. Ukrayna belki de kurtuluş savaşını veriyor. Fastiv Belediye Başkanı Mykhailo Netiazhuk ile zaman zaman görüşmelerimiz oluyor. Biz dayanışmamızı sürdürüyoruz. Buradan da bir kez daha saygılarımı sunuyorum.”  

“DÜNYAYA BARIŞIN GELMESİ İÇİN DUA EDİN” 

İftar yemeğine video mesaj ile katılan Fastiv Belediye Başkanı Mykhailo Netiazhuk, mesajında “Mübarek Ramazan ayında dünyaya barışın gelmesi için dua etmenizi rica ediyorum. Tek kalp
olup, tanrıdan halklarımız için barış, birlik ve refah vermesini isteyebiliriz” dedi. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.