Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT KIRSAL MAHALLELERDEKİ TARIM ÇALIŞMALARINI GELİŞTİREREK SÜRDÜRÜYOR

Başkan Kurt kırsal mahallelerdeki tarım çalışmalarını geliştirerek sürdürüyor

13 Mayıs 2022 Cuma

Odunpazarı Belediyesi, Başkan Kurt’un talimatı ile kırsal mahallelerde başladığı tarımsal üretimi geliştirerek sürdürüyor. Tarımsal üretimin geliştirilmesi, üretimi yapılan ürünlerin çeşitliliğinin arttırılması için Kalkanlı Mahallesinde Yeni Çeşit Deneme ve Çiftçi Eğitim Merkezi oluşturan Odunpazarı Belediyesi, deneme ekimleri yaptığı yerlerde yabancı otlara karşı ilaçlama yaptı. 

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Kalkanlı ve Türkmentokat Mahallelerinde 2021 yılında ekimi yapılan 250 dekar buğday ve arpa tarlalarında geniş ve dar yapraklı yabancı otlara karşı ilaçlama yaptı. 

Odunpazarı Belediyesi, Başkan Kurt’un talimatı ile kırsal mahallelerde başladığı tarımsal üretime yeni proje ve çalışmalarla devam ediyor. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü,  kırsal mahallelerde tarımsal üretimin geliştirilmesi, üretimi yapılan ürünlerin çeşitliliğinin arttırılması; susuz yetiştirilebilecek çeşitlerin araştırılması, denenmesi ve sonuçlarının üreticilere tarla başında gösterilmesi için Kalkanlı Mahallesinde Yeni Çeşit Deneme ve Çiftçi Eğitim Merkezi açtı. 

Yeni Çeşit Deneme ve Çiftçi Eğitim Merkezinde çalışmalarına başlayan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, deneme ekimi yapılan 32 dekar alanda yeni çeşit arpa ve buğday içindeki yabancı otlara karşı ilaçlama yaptı. Yine aynı alanda mısır, nohut, ayçiçeği ve kinao bitkilerinin de deneme ekimlerini yapan ekipler, bu alan içindeki yabancı otlara karşı da ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.