Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT KADIN GAZETECİLERİN EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Başkan Kurt kadın gazetecilerin Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı

8 Mart 2021 Pazartesi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın gazetecilerle bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi Serbest Basın Bürosu’nda gerçekleşen buluşmada Başkan Kurt, kadın gazetecilerin Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Buluşmada gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Kurt, “Kadınlar ülkemizde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor. Türkiye, çağdaş bir ülke olmak istiyorsa kadın erkek eşitliğini birinci sırada gündemine almalı ve bu konuda da somut adımlar atmalıdır.” dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadın gazetecilerle bir araya geldi. Serbest Basın Bürosunda gerçekleşen buluşmada Başkan Kurt, kadın gazetecilerin Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Gazetecilerle ekonomiden, güncel siyasete ve kadın gazetecilerin yaşadıkları sorunlara dair birçok konuda sohbet eden Başkan Kurt, gazetecilerin sorularını da cevapladı. 

Gazetecilere açıklama yapan Başkan Kurt, Eskişehir’de aktif olarak çalışan kadın gazeteciler ile bir ara geldiklerini belirtti. Başkan Kurt, “Hem birbirimizi tanıyalım hem de sıkıntılarımız varsa onları da dile getirelim istedik. Çünkü bu tür günler biraz da sorunların tartışıldığı, sorunların çözümüne dair adımların atıldığı günler olsun isterim. 21. yüzyılda dünyada hala kadın hakları tartışılıyor, hala kadınlar haklarını alamamaktan şikâyet ediyorsa amacımıza ulaşamamışız demektir.  Bu Türkiye’de biraz daha farklı boyutlara ulaştı. Kadın, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor. Bu işin sadece kadına yönelik şiddete indirgenmesi de doğru 

değil. İş alanında, çalışma yaşamında, hak ve özgürlükler alanında kadınlar hep ötekileştirilen pozisyonda. Bence, itiraz edilmesi gereken noktalar da burası. Türkiye çağdaş bir ülke olmak istiyorsa kadın erkek eşitliğini birinci sırada gündemine almalı ve bu konuda da somut adımlar atmalıdır. Birçok alanda, yönetim kademesinde, siyasi alanlarda kadın yok.  Umarım hep birlikte bunu aşmanın bir yolunu da buluruz” dedi. 

Açıklamadan sonra kadın gazetecilerin Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Kurt, gazetecilere Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye paketlerini takdim etti. 

 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.