Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT HAL ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Başkan Kurt hal esnafını ziyaret etti

18 Şubat 2021 Perşembe

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ekonomik kriz ve koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren esnaf ile bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Kurt, son olarak Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Hal esnafı ile buluşan Başkan Kurt, esnafın sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi. Başkan Kurt, hal esnafına hayırlı işler ve bol kazançlar diledi. 

Odupazarı Belediyesi’ne ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere 6 bin adet karnabahar bağışlayan hal esnafını ziyaret eden Başkan Kurt, esnaf ile bir süre sohbet etti. Odunpazarı Belediyesi’ne bağışlanan bu karnabaharların Aşevi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydeden Başkan Kurt, desteği için esnafa teşekkür etti. 

HAL ESNAFI YÜZDE 8’LİK VERGİDEN ŞİKÂYETÇİ

Başkan Kurt bu ziyaretin ardından, halde bulunan diğer esnafları gezdi. Hal esnafı ile sohbet eden Başkan Kurt, esnafın sorunlarını ve şikayetlerini dinledi. Ekonomik krizin kendilerini de vurduğunu belirten hal esnafı en çok da meyve ve sebzelere hale girerken uygulanan yüzde 8’lik vergiden şikayet etti. Bu verginin esnafı kayıtsız ekonomiye zorladığını vurgulayan esnaf, yüzde 8’lik vergi nedeniyle pazarcıların birçoğunun ürünleri şehir dışından direk üreticiden kayıtsız aldığını ifade etti. Bu durumun da hem hal esnafına hem de belediyelere zarar verdiğini belirtti. Vergiler nedeniyle meyve ve sebze fiyatlarının arttığını da kaydeden esnaf, bunun da satışlara yansıdığını dile getirdi. 

ESNAFIN ŞİKÂYETLERİNE KULAK VERİLMELİ

Esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, notlar aldı. Hal esnafının şikâyetlerine kulak verilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Kurt, bu sorunlar çözülmediği takdirde hem vatandaşın hem de esnafın zarar göreceğini kaydetti. Koronavirüs salgını ile ekonomik krizin daha da derinleştiğini belirten Başkan Kurt, bu krizin herkesi etkilediğini söyledi. Bu zor günlerin dayanışma ile geçeceğini vurgulayan Başkan Kurt, zor durumda olan esnafa destek vereye devam edeceklerini söyledi. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.