Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT GÜNDOĞDU’DA

Başkan Kurt Gündoğdu’da

24 Haziran 2022 Cuma

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen alan çalışmaları ile Odunpazarı’nda bulunan mahalleleri adım adım gezmeye devam ediyor. Son olarak Gündoğdu Mahallesine giden Başkan Kurt, mahalle sakinleri ve esnafının derdini, taleplerini dinledi; girdiği bakkal, manav ve kasaptan da fiyatlar hakkında bilgi aldı. Vatandaşların Gündoğdu Mahallesi’nde yaşanan imar sorunuyla ilgili sorularını da cevaplayan Başkan Kurt: “Biz, Gündoğdu, Karapınar ve Küçük Sanayi’de hemşehrilerimizin daha fazla mağdur olmasını istemiyoruz. Biz taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bakanlık yetkiyi versin, biz yapalım” dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Gündoğdu Mahallesi Alan Çalışmasına katıldı. CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, ilçe yöneticileri ve parti üyelerinin de katıldığı alan çalışmasında Başkan Kurt ve Çınar, Gündoğdu Mahallesini gezerek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Rahmi Çınar ile birlikte Gündoğdu Mahallesinde bulunan market, manav, kasap, kahvehane, restoran ve işyerlerini gezen Başkan Kurt, esnafın derdini ve çözüm önerilerini dinleyerek notlar aldı. Başkan Kurt ve Çınar gittikleri mahallelerde kiminle konuşursa konuşsun esnafın da mahallelinin de ortak sorunu; ekonomik kriz, hayat pahalılığı, gıda fiyatlarının yüksekliği ve işsizlik.
 
“BAKANLIK YETKİYİ VERSİN, BİZ YAPALIM”

Alan çalışması Gündoğdu Mahallesi’nde olunca mahallede yaşanan imar problemleri sohbetlerin ana konunu oldu.  Bu konuda hemşehrilerinin sorularını cevaplayan Başkan Kurt: “Gündoğdu Mahallesi’nin yarısı, 2012 yılında afet riskli alan ilan edildi. İmar, planlama ve kentleşme yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçti. Ne yazık ki bu süreçte, Gündoğdu sakinlerinin hiçbirisi bu duruma itiraz etmedi. ‘Burası afet riskli alan olmaz, kendi imarımızı kendimiz yapalım’ demedi. Sadece bir kişi, arsası için dava açtı, açtığı davayı da kazandı, ama 
mahallenin genelini ilgilendiren bir dava olmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2012 yılından bugüne, Gündoğdu Mahallesi’nin sorunlarıyla ilgilenmedi. Bu konuda yetki, hala Bakanlıkta. Biz, Gündoğdu, Karapınar ve Küçük Sanayi’de hemşehrilerimizin daha fazla mağdur olmasını istemiyoruz. Biz taşın altına elimizi koymaya hazırız! Bakanlık yetkiyi versin, biz yapalım” dedi.  
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.