Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT 75. YIL MAHALLESİNDE KADINLARLA BULUŞTU

Başkan Kurt 75. Yıl Mahallesinde kadınlarla buluştu

16 Mayıs 2022 Pazartesi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 75. Yıl Mahallesinde bulunan Selami Vardar Halk Merkezinde kadınlarla bir araya geldi. Kadınlarla mahallenin sorunları, güncel siyaset ve ekonomik kriz üzerine sohbet eden Başkan Kurt, kadınların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek notlar aldı. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sık sık vatandaşlarla bir araya geliyor. Vatandaşlarla güncel siyaset, ekonomik kriz üzerine sohbet eden Başkan Kurt, vatandaşların yaşadıkları sorunları dinliyor, notlar alıyor. Başkan Kurt, Hüsamettin Cindoruk, Ayşe Tuğba Arslan, Türkan Saylan, Aydın Arat ve Emek Halk Merkezlerinin ardından, 75. Yıl Mahallesinde bulunan Selami Vardar Halk Merkezinde kadınlarla bir araya geldi. Buluşmanın gündemine diğer mahalle buluşmalarında olduğu gibi Türkiye’de yaşanan derin ekonomik kriz damga vurdu. 

 “GEÇİNEMİYORUZ”

Taleplerini ve isteklerini Başkan Kurt’a ileten kadınlar, ekonomik krizden ve zamlardan çok etkilendiklerini belirtti. Yağ, sebze ve meyve fiyatlarının çok arttığını vurgulayan kadınlar, “Geçinemiyoruz. Markete, pazara gidemiyoruz. Markete gittiğimizde etiket fiyatlarının değiştiğini görüyoruz, sürekli zam geliyor. Ete zam geldi, bazen yemeklere kıyma katıyorduk, artık o da hayal oldu, bakliyat fiyatları da ortada” dedi.

“DARA DÜŞENE YARDIM ELİ UZATIYORUZ”

Hükümetin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle, Türkiye’nin ekonomik olarak dar boğazdan geçtiğini belirten Başkan Kurt, sebzenin, meyvenin, bakliyatın fiyatının çok arttığına dikkat çekti. Bunun nedenlerinden birinin de yanlış tarım politikaları olduğunu ifade eden Başkan Kurt, bu zamlardan da en çok evde tencere kaynatma derdine düşen kadınların etkilendiğini 
vurguladı. Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi olarak Halk Market ve Aşevi ile zorda olana, dara düşene yardım eli uzattıklarını kaydetti. Başkan Kurt, “CHP’li belediyeler olarak bizler sosyal ve derman belediyecilik anlayışımızın gereğini yerine getiriyoruz. Hemşehrilerimizin bir derdi varsa, dara düşmüşse, onlara elimizi uzatmak bizim görevimiz. Bunu yaparken de bize oy veren, vermeyen mahalle diye bir ayrım yapmıyoruz. Hizmetlerimizi dar gelirli, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin yaşadığı mahallelerde yoğunlaştırıyoruz” diye konuştu.    
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.