Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT 71 EVLER PAZAR YERİNİ ZİYARET ETTİ

Başkan Kurt 71 Evler pazar yerini ziyaret etti

31 Temmuz 2021 Cumartesi

71 Evler Mahallemizde vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda belediye meclisimiz pazar yeri kurulması kararını almıştı. Pazarcıların yerlerinin kura ile belirlenmesine  rağmen bugün de Pazarcılar Odası mahalleye pazar kurulmasına engel oldu. Ancak Pazarlar Odasının engelleme çabasına rağmen 71 Evler'de kısmi olarak da olsa pazar kuruldu. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da sabahın erken saatlerinde 71 Evler Mahallesi'ne giderek, mahalleleliye destek oldu. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Kurt açıklama yaparak "Pazar yönetmeliğine göre  pazarda tezgahı olup da 3 hafta açmayanın tezgahı iptal olur. Ondan sonra tezgah açmak isteyen olursa onlara veririz. Gelmek isteyen olmazsa biz Odunpazarı Belediyesi olarak, alırız tezgahtan malları kendimiz satarız" dedi. 

Başkan Kurt'un mahalleye gittiği saatlerde sadece 2 tezgah açıktı. İlerleyen saatlerde pazardaki tezgah sayısı arttı. Başkan Kurt, pazar yerini gezerek, pazarcı esnafını ziyaret etti. Esnafa hayırlı işler dileyen Başkan Kurt, 71 Evler sakinlerini yalnız bırakmadıkları için de esnafa teşekkür etti. 

Vatandaşlar ise Pazarcılar Odasının tavrına  tepki göstererek, Emek Pazarı, çevredeki manav ve marketleri boykot edeceklerini söyledi. Mahalleli sadece 71 Evler Mahallesi'nde kurulacak pazardan alışveriş yapacaklarını kaydetti.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.