Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT: “10 BİN KİŞİYE EĞİTİM VEREN BİR KURUM HALİNE GELDİK”

Başkan Kurt: “10 bin kişiye eğitim veren bir kurum haline geldik”

24 Kasım 2022 Perşembe

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle belediyede çalışan eğitim emekçileri ile bir araya geldi. Belediye yemekhanesinde gerçekleşen buluşmada Başkan Kurt, eğitim emekçilerinin Öğretmenler Gününü kutlayarak, “10 bin kişiye eğitim veren bir kurum haline geldik. Eskişehir’de 3 bin kişilik bir lise bile yok. Bu sizin sayenizde oldu” dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle belediye yemekhanesinde bir yemek düzenledi. Yemeğe, Odunpazarı Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görev yapan eğitim emekçileri katıldı. Yemeğe katılan tüm eğitim emekçileri ile yakından ilgilenen Başkan Kurt, masaları tek tek gezerek günlerini kutladı. Başkan Kurt’a eğitim emekçileri, teşekkür etti. 

BU SOSYAL BELEDİYECİLİKTİR!

Yemekte konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde 130’un üzerinde eğitim emekçisinin çalıştığını belirtti. Bir ilçe belediyesinde bu kadar öğretmenin çalışmasının o belediyenin geleceğe büyük yatırım yaptığının göstergesi olduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Bu sosyal belediyeciliktir. Normal şartlarda, belediyelerin böyle bir görevi yok. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre eğitim, Milli Eğitim Bakanlığının, sosyal hizmetler ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görevi. Ancak, devlet bunu yapmayınca, ortaya çok ciddi bir ihtiyaç çıkıyor. Bu işe, sosyal demokrat bir belediye olarak, halkın bu ihtiyacını karşılamak gibi bir görevimiz olduğunu düşünerek başladık. Bugün kreşlerimizde bine yaklaşan öğrencimiz var. Emek Gençlik Merkezimizde yaklaşık 600, Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezimizde yaklaşık 1000 civarında, halk merkezlerimizde yaklaşık 7 bin diğer alanlarda ise yaklaşık 500 öğrencimiz var.  Toplamda 10 bin kişiye eğitim veren bir kurum haline geldik. Eskişehir’de 3 bin kişilik bir lise yok. Bu sizin sayenizde oldu. İyi eğitim veren, işini işi yapan öğretmenler, toplum tarafından hemen duyulur. Hemen ilgi görür. Bu nedenle bizim kreşlerimiz dolu” dedi. 

TÜRKİYE ÖYLE BİR TÜRKİYE OLSUN Kİ ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN HEPSİ ATANSIN

Odunpazarı Belediyesinde görev yapan tüm eğitim emekçilerine gösterdikleri özveri için teşekkür eden Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Yaptığınız işin büyük bir iş 
olduğunu herkesin kavraması gerekiyor. Sorumluluk bilinciyle çalışan bütün arkadaşlarımızın Öğretmenler Gününü kutluyorum. Diliyorum ki; Türkiye öyle bir Türkiye olsun ki atanamayan öğretmenlerin hepsi atansın; kadrolu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ya da devletin diğer kurumlarının denetiminde öğretmenlik yapsın. Mesleğinin hakkıyla bu işi yapan insanların aldıkları ücretler de hak ettikleri gibi olsun.”  Konuşmasında 20 yılda Türkiye’de yaşanan sorunlara da değinen Başkan Kurt, ücret adaletsizliğine dikkat çekti. Eğitim sisteminde yaşanan sorunları da anlatan Başkan Kurt, “Eskişehir’de 0-5 yaş arası çocuk sayısı yüzde 5,5-6, yani 55-60 bin çocuğun okul öncesi eğitime ihtiyacı var. Yaklaşık 10 bin çocuk kreşe gidiyor, diğer çocukların kreşten haberi bile yok. Bu düzeni, sistemi değiştireceğiz. Her annenin çocuğunu kreşe verme hakkı vardır. Devlet ya da belediye bu hakkını teslim etmelidir. Bunu diğer alanlara da yaydığımızda sosyal hizmetlerde, gençlere, çocuklara, sporculara, spor yapmak isteyenlere de belediyeler gerekli eğitim çalışmasını yapmalıdır. Bunu Odunpazarı’nda en iyi şekilde yapan sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun, umarım mutlu ve huzurlu bir hayat geçirirsiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu. 

Başkan Kurt, konuşmasının ardından salonu gezerek, yemeğe katılan eğitim emekçileri ile sohbet etti. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.