Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ARIKÖY’DE ARICILIK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Arıköy’de arıcılık eğitimleri başladı

12 Mart 2023 Pazar

Odunpazarı Belediyesi’nin konunun uzmanları, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları, akademisyenlerle iş birliği yaparak hayata geçirdiği Arıköy’de, 2023 yılı arıcılık eğitimleri start verdi. Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2023 Yılı 1’inci Grup Arıcılık Eğitimi, Yıldıztepe Mahallesi’nde bulunan Erdal İnönü Halk Merkezi’nde başladı.

Türkiye’nin örnek projelerinden Arıköy’de eğitimler, 4 grup halinde yapılacak. Toplamda 140 kişinin katılacağı eğitimler, 30 saat teorik, 10 saat de uygulamalı olarak gerçekleşecek. Emekli Ziraat Teknikeri Muzaffer Söğütkıran ve Bal Üreticileri Birlik Başkanı Halil Er tarafından yürütülecek arıcılık eğitimlerinde, katılımcılara arının anatomik yapısı, yetiştirilen ırklar, arıcılık tarihi, kovan tipleri, hastalıklar ile mücadele, bakım ve besleme ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiler verilecek. 

BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Erdal İnönü Halk Merkezinde gerçekleştirilen ilk grup arıcılık eğitimlerine katılan kursiyerler, eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Arıcılık kursiyerleri, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve emek veren belediye çalışanlarına teşekkür etti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, önceki dönemlerde verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan ve sertifikalarını alan kursiyerlerin büyük çoğunluğunun profesyonel arıcılık faaliyetlerine başladıklarını vurguladı. Odunpazarı Belediyesi olarak, ARIKÖY 2023 yılı eğitimleri sonucunda da, profesyonel arıcılık yapacak yeni bireyler kazandırılacak olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.