Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ BAŞKAN KURT’U ZİYARET ETTİ

29 Ekim Kadınları Derneği Başkan Kurt’u ziyaret etti

6 Aralık 2022 Salı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’deki demokratik kitle örgütleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Kurt, son olarak 29 Ekim Kadınları Derneği yönetimi ve 29 Ekim Kadınları Derneği tarafından kurulan Eskişehir Kadın Bandosu ile buluştu. 

29 Ekim Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi ve 29 Ekim Kadınları Derneği tarafından kurulan Eskişehir Kadın Bandosu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarete, 29 Ekim Kadınları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sibel Erenoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile 29 Ekim Kadınları Derneği tarafından kurulan Eskişehir Kadın Bandosu katıldı. 

Türkiye’de Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın kabulünün 88’inci yıl dönümünün kutlandığını belirten Erenoğlu, meclis koltuklarında ve karar mercilerinde kadınların %50 eşitlikte yer almasını istediklerinin altını çizdi. “Şehir’de kadınlar açısından heyecan’a ve umuda ihtiyaç vardı. Biz nasıl değiştirebiliriz, kadınları nasıl etkileyebiliriz diye düşünürken Kadın Bando oluştu” diyen Erenoğlu, Başkan Kurt’a dernek ve bando faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 29 Ekim Kadınları Derneği'nin 29 İstem kitapçığını Başkan Kurt'a takdim eden Erenoğlu, dernek kuruluşundan itibaren kendilerine destek veren Başkan Kurt’a teşekkür etti.

Kadınların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kurt, kadınların örgütlenmesinin önemine dikkat çekti. Kadınların siyasette eşit temsiliyet talebini desteklediğini ifade eden Başkan Kurt, Kadınların yaşamın her alanında olduğu gibi demokratik kitle örgütleri ve siyasette de yer alması gerektiğini kaydetti. Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi olarak kadınlara her zaman destek olduk. Bu desteğimizi de sürdüreceğiz” dedi. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.