ULUSAL ŞİİR ÖDÜLÜ ŞARTNAMESİ

Ulusal Şiir Ödülü Şartnamesi

23 Mart 2021 Salı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eskişehir Şubesi (SES) tarafından düzenlenecek olan şiir ödül şartnamesi;

1-Ödül, COVİD salgınında hayatını kaybeden Sağlık Emekçileri adına düzenlenecektir. Kitaplaşma fırsatı bulamamış nitelikli dosyaların kitaplaşmasıyla hayatını kaybeden sağlıkçıların anısına edebiyatımıza yeni eserler kazandırılması hedeflenmektedir. Aday olan yapıtlarda estetik dil bilinci ve çağdaş dünya görüşü temel olarak alınacaktır.
2- Ödüle katılmak isteyenler kitap oylumundaki şiir dosyaları ile katılabilir. Ayrıca katılacak dosyaların daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.
3- Birinci seçilen dosya kitap olarak 1000 adet basılacaktır. Sahibine plaket ve telif olarak 100 adet kitap verilecektir.
4- Ödüle katılacak kitap ya da dosyanın 7 örneğinin katılımcı tarafından kısa özgeçmiş ve iletişim bilgileriyle belirtilen adrese kargoyla ulaştırılması gerekmektedir. Söz konusu kargodan dolayı oluşabilecek olumsuzluklardan seçici kurul sorumlu değildir. (İnternet yoluyla gönderilen dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.) Kitap oylumundaki dosyalar İstiklal Mahallesi Şair Fuzuli Caddesi No:29 Daire 4 Odunpazarı-ESKİŞEHİR adresinde bulunan SES Eskişehir Şubesi’ne gönderilecektir.
5- Seçici Kurul; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Birtürk Özkavak, Şükrü Erbaş, Rahmi Emeç, Betül Dünder, Ömer Asaf Tosun, ve Emel İrtem’den oluşacaktır
6-Ödüle başvuru 2 Temmuz 2021 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir. Sonuç SES ’in (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) kuruluş yıldönümü olan 1 Ağustos 2021 tarihinde, ödül töreni tarihi ise daha sonra açıklanacaktır.
7- Ödüle Odunpazarı Belediyesi çalışanları ile seçici kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları katılamaz.
8 Ödül bölüştürülmeyecektir
9-Ödüle katılan dosyalar, sahiplerine geri gönderilmeyecektir.
10-Detaylı bilgi almak isteyenler, 0 505 488 24 39 numaralı telefonu arayarak istedikleri bilgiyi alabilirler.